Appingedam plaatst aanbesteding RENN4 en IKC’s – Aanbestedingsnieuws

Appingedam plaatst aanbesteding RENN4 en IKC’s

Het aardbevingsbestendig te maken IKC Olingertil
Foto: Marenland.org

De gemeente Appingedam heeft een aanbesteding geplaatst voor nieuwbouw van de RENN4 (Regionaal Expertisecentrum Noord Nederland) en tijdelijke huisvesting door middel van huurunits voor de integrale kindcentra (IKC’s)  Opwierde en Olingertil. Het gebouw is één bouwwerk welke zal worden opgezet in twee bouwdelen met een totaal bruto vloeroppervlak van circa 4.150 m2. Na de tijdelijke huisvesting van beide IKC’s zal het totale brutovloeroppervlak worden teruggebracht naar circa 2.400 m2, voor dit gedeelte (RENN4) geldt een levenscyclus van minimaal 40 jaren.

RENN4 is een gecertificeerde onderwijsorganisatie voor leerlingen met:

  • leerproblemen;
  • beperkingen in gedrag en/of psychiatrische problematiek;
  • een verstandelijke beperking.

De plannen voor de bouw van een nieuw regionaal kindcentrum voor kinderen met een specifieke ondersteuningsvraag (RENN4) zijn 28 november 2018 goedgekeurd door de Damster gemeenteraad. Een duurzaam, gasloos, bijna energieneutraal (BENG) gebouw met een tijdelijke extra schil om huisvesting te bieden aan de Integrale Kindcentra (IKC’s) Olingertil en OPwierde, gedurende de versterking van die gebouwen.

De gemeente Appingedam, schoolbesturen Noordkwartier , Marenland en RENN4, Kids2b, woongroep Marenland en de NAM hebben in 2016 een samenwerkingsovereenkomst gesloten, die nu heeft geresulteerd in een definitief plan voor een regionaal kindcentrum voor kinderen met een specifieke ondersteuningsvraag (het nieuwe RENN4). Dit permanente gebouw wordt eerst voorzien van een extra ‘schil’ om tijdelijke huisvesting te bieden aan de IKC’s Olingertil en OPwierde. Zodra de IKC’s aardbevingsbestendig zijn gemaakt, wordt deze ‘schil’ verwijderd, waarna het regionale kindcentrum overblijft en RENN4 erin kan trekken.

De investeringen voor het hele project worden bekostigd door de gemeente en door de NAM, die ongeveer de helft van de benodigde 10 miljoen euro bijdraagt. Die investering is nodig voor de bouw van het nieuwe RENN4 gebouw, de tijdelijke schil voor de IKC’s en de (her) inrichting van het terrein. Ook de sloop van het oude RENN4-gebouw en de verhuiskosten van de scholen zitten in dit bedrag inbegrepen. De gemeenteraad heeft afgelopen week ingestemd met het verstrekken van een krediet van €150.000 per jaar voor de komende 40 jaar om de exploitatiekosten te financieren.

BronL Renn4 en Tenderned 11 april 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/163034

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *