Accountant PWC wint jaarrekening controle Rotterdam – Aanbestedingsnieuws

Accountant PWC wint jaarrekening controle Rotterdam

PricewaterhouseCoopers (PwC) wordt opnieuw de externe accountant van de gemeente Rotterdam voor de controle van de jaarrekeningen 2019 tot en met 2022. Tijdens de raadsvergadering van 21 maart 2019 heeft de gemeenteraad hier unaniem mee ingestemd. Deze aanstelling vloeit voort uit een Europese aanbesteding die de gemeenteraad van Rotterdam heeft gehouden.

De Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR), die de aanbesteding namens de gemeenteraad voorbereid heeft, is zeer verheugd met de aanstelling van PwC en de voortzetting van de samenwerking. COR-voorzitter Gerben Vreugdenhil: “PwC heeft de afgelopen jaren een uitstekende bijdrage geleverd aan het verder op orde brengen van de administratieve processen binnen de gemeente Rotterdam. Uitdagingen liggen de komende jaren in het verbeteren van de informatiewaarde van de financiële stukken, het meer gebruik maken van data-analyse en het nog verder versnellen van het jaarrekeningproces.”

Accountant Richard Goldstein van PwC: “We hebben ontzettend veel zin om met energie de reis samen voort te zetten. Onze rol als onafhankelijke kritische externe accountant zullen we ook de komende jaren met passie invullen. Daarbij zullen we moderne middelen inzetten én samen ontwikkelen om de interne beheersing, onze controle en de informatiewaarde van de jaarstukken nog beter en relevanter te maken.”

Bron: Rotterdam, 17 april 2019

©Rotterdam 2019

1 thought on “Accountant PWC wint jaarrekening controle Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *