Aanbesteding WMO 2019 in Deventer afgerond – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding WMO 2019 in Deventer afgerond

Foto: Deventer.nl

De aanbesteding Wmo 2019  is in Deventer is afgerond en daarmee zijn de aanbieders voor komend jaar bekend. Verreweg de meeste cliënten, een kleine 3,5 duizend, kunnen bij hun aanbieder blijven. Iets minder dan 70 cliënten hebben een aanbieder die er zelf mee stopt of die niet is toegelaten. Met deze cliënten neemt het sociaal wijkteam contact op.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit is een belangrijke aanbesteding want het gaat om uiteenlopende voorzieningen zoals schoonmaak van het huis, dagbesteding of respijtopvang om mantelzorgers te ontlasten. Zaken die voor mensen heel belangrijk zijn in hun dagelijks leven. Het moet goed geregeld en van goede kwaliteit zijn.”

Overstap cliënten
Het sociale wijkteam neemt contact op met cliënten waarvan de aanbieder stopt of niet is toegelaten. Het gebeurt vaker dat aanbieders stoppen. Met de cliënt kijkt het sociale wijkteam of een overstap naar een andere aanbieder wenselijk is of dat een persoonsgebonden budget uitkomst kan bieden.

Voor de aanbesteding van zorg in natura zijn er diverse overlegmomenten met grotere en kleinere aanbieders geweest. Op 14 september sloot de inschrijving. Van de 128 aanbieders die zich inschreven zijn er 119 toegelaten. Aanbieders die nu niet zijn toegelaten kunnen, als zij alsnog voldoen aan de vereisten, 4 maal per jaar toetreden.

Bron: Deventer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *