Aanbesteding waterproof maken Zeeheldenbuurt Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding waterproof maken Zeeheldenbuurt Utrecht

Foto: www.pexels.com

De gemeente Utrecht heeft en aanbesteding geplaatst en wil hiermee een overeenkomst sluiten voor het uitvoeren van werkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een hemelwaterriool in de Zeeheldenbuurt. De opdracht bestaat in hoofdzaak uit: het aanleggen van een hemelwaterriool, het uitvoeren van piloot gestuurde boringen en het opbreken en aanbrengen van verhardingen. Het gaat hierbij om 14 straten. Op Utrecht.nl staat:

Dit riool is speciaal voor regen, hagel en sneeuw van woningen en tuinen. Maar alleen een hemelwaterriool gaat wateroverlast van zware regenbuien niet voorkomen. Hoe meer woningeigenaren maatregelen nemen, hoe kleiner de kans is dat (souterrain)woningen minder overlopen.

AN: we hebben het maar als citaat geplaatst, taalkundige bloopers zijn soms te leuk. Hoe je van één woord teveel al natte voeten kunt krijgen. Maar dit terzijde. 

De maatregelen die een huiseigenaar zou kunnen nemen:
Het plaatsen van terugslagkleppen (centraal/decentraal)
Regenpijp door het huis of de kruipruimte
Regenpijp onder de woning door (boring)
Regenpijp naar de watergang
Regenpijp door meerdere tuinen (collectieve maatregel)  en het stappenplan voor bewoners
Waterberging in de tuin

Wie geïnteresseerd is in het aanleggen van dit hemelwaterriool dient te reageren vóór  17 juni 2019 13:00.

Bronnen: Gemeente Utrecht 16 mei 2019 https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/duurzame-stad/wateroverlast-voorkomen/waterproof-zeeheldenbuurt/ en Tenderned 16 mei 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/165760

OPL. Voor hen die het niet zagen, het woordje minder is fout. …hoe kleiner de kans is dat (souterrain)woningen overlopen…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *