Aanbesteding voor logistieke hub Den Haag gepubliceerd – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding voor logistieke hub Den Haag gepubliceerd

Foto: coll. Haags Gemeentearchief, Kapelsbrug, ca: 1901

Vandaag heeft de Rijksoverheid, samen met de gemeente Den Haag en een aantal publieke en private partijen de aanbesteding gepubliceerd voor een Logistieke Hub dienstverlening in de regio Den Haag. Een Logistieke Hub is een distributiepunt aan de rand van een stad, waar goederen worden aangevoerd, gebundeld en met emissievrij vervoer de stad in worden gebracht.

Duurzaamheid, innovatie, verbetering van het klimaat en verhoging van de verkeersveiligheid zijn belangrijke kabinetsdoelstellingen waar de Logistieke Hub positief aan kan bijdragen. De logistieke Hub draagt bij aan het Rijksbrede programma duurzame bedrijfsvoering, gericht op een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030.

De Logistieke Hub begint in Den Haag voor facilitaire goederenstromen (zoals o.a. papier, enveloppen, schoonmaakmiddelen, sanitaire benodigdheden etc.), maar het concept heeft absoluut de potentie om door te groeien. De ‘lessons learned’ worden benut voor doorontwikkeling naar andere initiatieven in andere steden in Nederland of goederenstromen binnen de gemeente Den Haag.

Bron: UBRIJK   

Tenderned: Aanbestedinghttps://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/153039 4 december 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *