Aanbesteding verpleeghuis Schiedam stilgelegd – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding verpleeghuis Schiedam stilgelegd

©Frankeland Groep 2022

Frankeland Groep heeft een aanbesteding voor een verpleeghuis in Schiedam stilgelegd. Het project ging onder de naam Havenveste als  (vermoedelijk meervoudig onderhandse) aanbesteding na een prijsopgave roemloos terug in de koelkast. Volgens de betrokken partijen gezamenlijk waren er te veel onzekerheden boven de markt om een succesvolle aanbesteding te kunnen doen. Daartoe stelde de Frankeland Groep ook een persbericht op en directeur Ben de Koning stond Schiedam TV te woord.

Om aan de Nieuwe Haven in Schiedam, grenzend aan Frankeland, het nieuwbouwproject HavenVeste te realiseren is drie aannemers recent om een prijsopgave gevraagd, een zogenoemde aanbesteding. De afgelopen dagen is met deze aannemers gesproken over de toestand in de wereld en de gevolgen daarvan voor de aanbesteding.

“We hebben gisteren moeten besluiten om de aanbesteding Havenvveste stil te leggen en dat heeft alles te maken met de situatie in de wereld, de prijzen voor bouwmaterialen, de onzekerheid over levertijden, de energiekosten, de prijzen die rijzen op dit moment de pan uit en contacten met aannemers van de afgelopen dagen die zeiden ja wij kunnen eigenlijk onder deze omstandigheden geen aanbestedingen doen we kunnen geen vaste prijzen aangeven, alles is dagprijs, dus ja dan heeft een aanbesteding voortzetten ook geen zin, we hebben besloten die uit te stellen tot 1 november aanstaande”.
Ben de Koning, directeur Frankeland Groep

Tot de gezamenlijke conclusies behoort dat er momenteel teveel onzekerheden (over beschikbaarheid van materialen, levertijden, prijzen etc.) zijn om tot een succesvolle aanbesteding te komen. Vandaar dat met ieders begrip en instemming is besloten om de aanbesteding tijdelijk stil te leggen. Als datum voor hervatting wordt voorlopig – want afhankelijk van de ontwikkelingen in de wereld – 1 november 2022 gehanteerd, waarbij dan 16 januari 2023 de nieuwe uiterste datum wordt waarop de aannemers offerte uit gaan brengen. Dit betekent o.a. dat de start bouw van HavenVeste op z’n vroegst eind 2023 zal zijn.

Bron: Frankeland Groep, 31 maart 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *