Aanbesteding nieuwbouw gemeentehuis Leende duurder – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding nieuwbouw gemeentehuis Leende duurder

De aanbesteders bij gemeente Leende hebben besloten de drempelwaarde voor de nieuwbouw van een gemeentehuis los te laten, omdat alle geïnteresseerde aannemers hebben laten weten dat het gebouw niet voor minder dan €11,2 miljoen gebouwd kan worden. De opdracht staat nog open tot 29 januari.

Het plan moet blijkens Negometrix voorzien in de huisvestingsbehoefte van een school, een kinderdagverblijf een dorpshuis en een culturele zaal. Dat dient voor basisschool De Triangel, kinderdagverblijf Korein Kinderplein, een gymzaal, het dorpshuis inclusief foyer en terras, een culturele zaal en vergaderruimtes. Er zijn twee onderdelen: Kindcentrum 1.980 m2 bvo Dorpshuis 1.830 m2 bvo.

© G.Lanting 2011

Het Kindcentrum bestaat uit een basisschool, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Het Dorpshuis bestaat uit een foyer, keuken en vergaderzalen. Daarnaast een culturele zaal plus berging. Tenslotte is ook een sportzaal plus berging en kleedruimten voorzien.

De toegang tot de opdracht voor het MKB wordt voor deze partijen niet beperkt doordat het grotendeels generieke werkzaamheden betreft die door het bedrijf zelf, dan wel (in specifieke gevallen) door een onderaannemer kunnen worden uitgevoerd.

Voor de realisatie zal er gebruik worden gemaakt van een standaard aanneemovereenkomst, voor de duur van werkzaamheden plus onderhoudstermijn. In dit traject zal de UAV 2012 worden toegepast.

 

Dat komt volgens de aannemers omdat er zo veel vraag is naar bouwers en bouwmaterialen. De vraag naar nieuwe gemeentehuizen is volgens Aanbestedingsnieuws inderdaad explosief gestegen. Je kan gerust spreken van een tsunami aan nieuwe gemeentehuizen: Westerwolde, Zuidplas  Renswoude het rampenplan in Den Helder, Groningen, Sneek, Staphorst, Dronten, Amersfoort, Albrandswaard, Hoorn, Hogeland, WoudrichemAlblasserdam, Woerden, Oosterhout, Midden-Groningen, Lansingerland, Dokkum, en het oude spijkerbroeken gemeentehuis van Overbetuwe. Ja van Waalre begrepen we het nog. Als de fik erin gaat, dan heb je een nieuw kantoor nodig. Ook dat komt volgens onze redactie door de Aanbestedingswet, al zou het natuurlijk kunnen dat precies in dit decennium alle gemeentehuizen opnieuw gebouwd moeten worden.

Bron: Eindhovens Dagblad / Negometrix, 17 januari 2019

https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderId=101622

https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/centrumplan-leende-gaat-waarschijnlijk-meer-kosten~afe63f5f/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *