Aanbesteding N241 gegund aan PWN en Boskalis – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding N241 gegund aan PWN en Boskalis

Laatst geupdate op december 21, 2020 door redactie

De aanbesteding voor de herinrichting van de A.C. de Graafweg en het verleggen van de drinkwatertransportleiding naast de weg is afgerond. De provincie en drinkwaterbedrijf PWN zochten als gezamenlijke opdrachtgevers de beste samenwerkingspartner om dit project tot een succes te maken. Boskalis kwam als beste uit deze zoektocht en heeft de aanbesteding gewonnen.

Tijdens een digitaal tekenmoment hebben Lindy Molenkamp (directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland), Ria Doedel (algemeen directeur PWN) en David Vermeire (directeur infraprojecten Boskalis Nederland) vandaag hun handtekening onder een bouwteamovereenkomst gezet. De drie partijen hebben de samenwerking hoog in het vaandel.
Lindy Molenkamp:

“We doen het samen, ieder vanuit zijn eigen kracht, met als gezamenlijk resultaat een veilige en duurzame A.C. de Graafweg en gegarandeerd drinkwater”.

©Noord-Holland 2020

Ria Doedel beaamt dit:

“Met de komst van Boskalis is onze samenwerking compleet en zijn we op slagkracht om dit project optimaal en efficiënt op te pakken.” Ook David Vermeire heeft alle vertrouwen in de samenwerking: “Transparantie, respectvol zijn naar elkaar vormt de basis voor het bouwteam en de beste samenwerking. Succesvol en naar elkaars verwachting bouwen wordt dan een logisch gevolg”.

Bouwteam

De provincie en PWN vinden het belangrijk vanaf het begin samen met de aannemer op te trekken voor een succesvolle uitvoering van de werkzaamheden aan de weg en drinkwatertransportleiding. Daarom werken de provincie, PWN en Boskalis in één bouwteam en maken van het schetsontwerp van de weg een definitief ontwerp en werken de volgorde van de werkzaamheden uit. Ook de bereikbaarheid voor omwonenden en bedrijven tijdens de werkzaamheden wordt uitgewerkt.

Veiligheid

De A.C. de Graafweg (n241) is een 12 kilometer lange, vrij smalle, gevaarlijke weg met veel verkeer en een flink aantal in- en uitritten. De provincie gaat de weg herinrichten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en garanderen van de doorstroming. Zo worden de weg en fietspad naast de weg verbreed, het fietspad komt verder van de weg te liggen, vermindert het aantal in- en uitritten en verdwijnt een gevaarlijke S-bocht uit het tracé.  Naast de weg ligt een drinkwatertransportleiding van PWN, die zorgt voor de wateraanvoer naar de hoofdleidingnetten van onder andere Opmeer en Schagen. Door de verbreding van de weg en het fietspad moet de drinkwatertransportleiding verlegd worden naar de berm. Om kosten en tijd te besparen en de overlast voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken, combineren de provincie en PWN de werkzaamheden. Boskalis start in het najaar van 2021 met de voorbereidende werkzaamheden. In 2022 begint het werk aan de weg. De werkzaamheden zijn eind 2024 afgerond.

Bron: Noord-Holland, 16 december 2020

Laatst geupdate op december 18, 2020 door redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *