Aanbesteding geplaatst voor onderhoud trams Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding geplaatst voor onderhoud trams Utrecht

Foto: Uithoflijn.nl

De provincie Utrecht heeft op Tenderned een aanbesteding geplaatst voor het instandhouden, repareren en het rijklaar maken van alle trams in de regio Utrecht. Het gaat hierbij om:

  • 27 CAF 33 meter voertuigen;
  • 22 CAF 41 meter voertuigen;
  • 23 SIG voertuigen Deze SIG voertuigen worden eind 2020 uit dienst genomen en vervangen door de genoemde 41 meter voertuigen van het fabrikaat CAF. Dit hangt samen met de vervoerskundige koppeling van de SUNIJ-lijn en de Uithoflijn.

alle tramtoestellen zullen onderhouden worden in de nieuwe remise te Nieuwegein, waar 8 werksporen komen. Het nieuw af te sluiten contract zal een looptijd hebben van 4 jaren. Inschrijvingen dienen voor 7 mei 2019 12:00 binnen te zijn.

Tot in 1949 had Utrecht een tramnet. Pas in 1983 werd besloten weer een tram in gebruik te nemen en wel op het traject Utrecht CS- Nieuwegein/IJsselstein. Eind 2019, begin 2020 komt daar nu de de Uithoflijn bij en er zijn voorzichtige plannen om het tramnet verder uit te breiden. Hiermee hebben de 4 grootste Nederlandse steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) een eigen tramnet. De vijfde stad van het land en de grootste buiten de Randstad, Eindhoven heeft in het verleden wel een klein tramnetwerk gehad maar bust uitsluitend, hoewel in die gemeente het HOV gezien wordt als een mengeling van bus en tram.

Bron: Tenderned 3 maart 2019, https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/159816;section=0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *