Aanbesteding elektrische brancards Ambulance Amsterdam – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding elektrische brancards Ambulance Amsterdam

Foto: Ambulance Amsterdam. nl

Ambulance Amsterdam is 100% dochter van het AMC (Academisch Medisch Centrum) in Amsterdam en heeft circa 600 medewerkers, waarvan ongeveer 550 in de rijdende dienst. Met één meldkamer voor de regio Amsterdam-Amstelland, acht standplaatsen en negen teams is Ambulance Amsterdam, in ritvolume, de grootste ambulancezorgorganisatie in Nederland. Ambulance Amsterdam staat onder meer garant voor acute ambulancezorgverlening en besteld ambulancevervoer in de regio Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland (Haarlemmermeer).

In de regio’s waarin Ambulance Amsterdam werkzaam is worden circa 130.000 ambulanceritten per jaar uitgevoerd. De RAV Amsterdam- Amstelland en Zaanstreek- Waterland behoren tot de drukste ambulanceregio’s in Nederland. Dit vraagt veel van onze medewerkers en de gebruikte systemen. De kwaliteit van onze apparatuur is daarom van groot belang. Ambulance Amsterdam heeft circa 80 ambulancevoertuigen (spoedambulances, zorgambulances, medium-care ambulances) in verschillende uitvoeringen die (nagenoeg allemaal) moeten worden voorzien van een elektrische brancard. De doelgroepen van deze aanbesteding zijn primair de patiënten en secundair de medewerkers van de ambulance. Voor deze doelgroepen is de keuze van de juiste brancard van groot belang voor het dagelijks kunnen uitvoeren van snelle en hoogwaardige patiëntenzorg. Vanuit de doelgroepen is input geleverd voor het pakket van eisen. De speerpunten zijn:

  • Veiligheid voor ambulancepersoneel en patiënt
  • Een veilige en betrouwbare vergrendeling tegen onverhoopt en onbedoeld inklappen van de brancard;
  • Goede hygiënische eigenschappen / optimaal reinigbare materialen van de brancard en  de slede of bevestigingspunten;
  • Rij- en bedieningseigenschappen; eenvoudig bedienbaar, binnen de technische mogelijkheden een optimaal laag gewicht, goed manoeuvreerbaar, goed verrijdbaar, betrouwbaar;
  • Ergonomie; extreme tilmomenten worden door het gebruik van een elektrische brancard verminderd;
  • Storingsvrije operatie en bij elektrische uitval is de brancard manueel bedienbaar.

Het wagenpark van Ambulance Amsterdam bestaat uit verschillende merken en typen ambulancevoertuigen. Relevant voor de aanbesteding zijn de ambulances van Mercedes Benz (Sprinters) en Volkswagen (T5).

Ambulance Amsterdam vindt de volgende zaken van belang bij deze aanbesteding:

  • Kwaliteitseisen als genoemd onder o.a punt 1.2 en de KO eisen in het PvE
  • Onderhoud, service en klantgerichtheid van de aanbieder
  • Gunstige prijs: aanschafkosten en kosten onderhoud en service

Een brancard is een essentieel onderdeel van de dagelijkse ambulancezorg. Voor Ambulance Amsterdam is betrouwbaarheid, verlichting van de lichamelijke belasting en veiligheid van het systeem in het primair proces cruciaal. Dit in het kader van de duurzame inzetbaarheid van de ambulancemedewerkers en het patiënten comfort. Uiteraard moet de brancard aan Nederlandse en Europese (wettelijke) eisen voldoen. Een
specifiek overzicht van de eisen staat in het pakket van eisen.

De opdracht bestaat uit het leveren, installeren en implementeren van 80 elektrische brancardsystemen, de uitbouw van het huidige systeem, de inbouw van het nieuwe systeem, inclusief onderhoudscontract voor een gebruiksduur van 5 jaar met de optie tot verlenging.

Bron: Tenderned 27 januari 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/186097

Ter info elektrische brancard Regio Rijnmond https://youtu.be/b18-EKv06Tk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *