Aanbesteden leerlingenvervoer kost Veenendaal 6 ton meer – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteden leerlingenvervoer kost Veenendaal 6 ton meer

Laatst geupdate op oktober 4, 2016 door redactie

Het aanbesteden van leerlingenvervoer door vervoerder Noot, kost in Veenendaal 6 ton meer dan bij de vorige aanbesteding. Dat bericht Dagblad de Gelderlander, gisteren. Voor 2016 is een bedrag van 79.000 euro extra uitgetrokken en in de jaren daarna  op jaarbasis een bedrag variërend van 149.000 euro tot 195.000 euro. Dagblad de Gelderlander kan de kostenstijging niet los zien van de aanbestedingen.

De kosten voor het Veenendaalse leerlingenvervoer waren eerder juist erg laag. Zo laag dat aanbieder Klomp, dat in 2013 de aanbesteding won, eraan failliet ging. Dat was 26 april dit jaar. De chauffeurs werden eerder al niet meer betaald sinds de zomer van 2015, toen Klomp de opdracht teruggaf aan Veenendaal. Door het faillissement staan 500 mensen op straat. In 2013 won taxibedrijf Klomp de aanbesteding nog met een ton minder dan door Veenendaal was begroot.

Klomp heeft de opdracht in de zomer van 2015 teruggegeven aan Veenendaal. Hierdoor is het contract 10 maanden te vroeg beëindigd. Daarom heeft de gemeente tussentijds het bedrijf Willemsen- de Koning het leerlingenvervoer gegund. Die heeft alle contracten overgenomen en de gemeente wil nu die kosten verhalen op het failliete taxibedrijf. De curator noemt de financiële pijn als gevolg van te laag inschrijven op diverse vervoerscontracten een van de belangrijkste oorzaken van het faillissement van De Klomp.

Zie:

Klomp wordt aansprakelijk gesteld voor debacle leerlingenvervoer

en

Willemsen de Koning benadrukt: geen overname Klomp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *