Zuid Hollands Landschap eigenaar Crezéepolder – Aanbestedingsnieuws

Zuid Hollands Landschap eigenaar Crezéepolder

Bron: Provincie Zuid-Holland

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is sinds zaterdag 3 november officieel eigenaar van het getijdennatuurgebied de Crezéepolder langs de  rivier de Noord. De provincie Zuid-Holland koos eerder Stichting het Zuid-Hollands Landschap als de bieder met het beste plan en het beste bod. Zaterdag vond de officiële overdracht van het natuurgebied bij Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk plaats.

In 2017 was Stichting Het Zuid-Hollands Landschap ook aangewezen als winnaar van de aanbesteding, echter moest toen de aanbesteding wegens procedurefouten opnieuw.

Ook in de nieuwe ronde kwam de Stichting als winnaar uit de bus. De Gedeputeerde van de provincie Han Weber droeg de polder over aan Michiel Houtzagers, directeur van het Zuid-Hollands Landschap.

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap is blij dat het de Crezéepolder kan toevoegen aan de al door haar beschermde natuur op het Eiland van IJsselmonde. De stichting beheert onder andere de Sophiapolder en het Eiland van Brienenoord. Stichting Het Zuid-Hollands Landschap laat de Crezéepolder naar plan verder uitgroeien tot een vrij toegankelijke natuuroase.

Bron: 078vandaag.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *