Toch breedband aanbieder in Gelderland: Digitale Stad – Aanbestedingsnieuws

Toch breedband aanbieder in Gelderland: Digitale Stad

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Regio Rivierenland heeft een partij gevonden die breedband aan wil leggen in de omgeving van Tiel en Culemborg. De zeven gemeenten hadden een aanbesteding uitgeschreven maar daar had geen aanbieder op gereageerd. Eind februari zag het er ook even naar uit dat er nooit meer een aanbieder zou komen.

De aanleg voor breedband in het buitengebied is niet commerciëel rendabel en daarom stokt het aanbod aan de klant. Voor de versnelde uitleg van een breedband netwerk had de EU dan toch een lex specialis aangenomen: die er op neerkomt dat je moet aanbesteden als je niet kan aanbesteden. En zo bleef heel Rivierenland wachten tot de hemel naar beneden viel. Daar bleven ze nog een ruime Alcatel-maand op wachten.

©Noordelijke Rekenkamer 2018

Net rond 1 april is dat ook daadwerkelijk het geval. – Op 31 maart bericht de Regio: Snel internet voor de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel is een stap dichterbij. Regio Rivierenland heeft een goede partij gevonden met veel ervaring in het aanleggen van een breedbandnetwerk: Digitale Stad. De bewoners van de betreffende adressen ontvangen binnen enkele dagen informatie en een aanbod van dit bedrijf. Daarnaast werkt Regio Rivierenland de samenwerking met Digitale Stad verder uit om vervolgens de gemeenteraden te vragen om hier al dan niet akkoord mee te gaan.

En nu maar hopen dat het geen 1 aprilgrap is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *