Steenwijkerland houdt aanbesteding WMO-hulpmiddelen – Aanbestedingsnieuws

Steenwijkerland houdt aanbesteding WMO-hulpmiddelen

De gemeente Steenwijkerland houdt een aanbestedingsprocedure voor een nieuwe leverancier van Wmo-hulpmiddelen. Wethouder Trijn Jongman: ‘We zorgen voor een soepele overgang. Steenwijkerland denkt in augustus de aanbesteding te hebben afgerond en te weten wie de nieuwe leverancier is. “We sturen dan iedereen die dat aangaat een persoonlijke brief met de nieuwe contactgegevens.”

Image by Richard Reid from Pixabay

Op dit moment werkt Steenwijkerland nog samen met hulpmiddelenleverancier Jens Beenhakker. Steenwijkerland kocht dat in samen met Urk, Dronten en Noordoostpolder. In 2017 regende het klachten over de leverancier, dat hij de middelen niet op tijd zou leveren. Beenhakker erkende de opstartproblemen en zette alle zeilen bij om alsnog op tijd te leveren, zo berichtte de Stentor in december 2017. In mei 2018 bleek er echt een einde aan de klachten te zijn gekomen en constateerde de wethouder nog een verbetering in de situatie.

De overeenkomst met de huidige leverancier wordt beëindigd. Wethouder Trijn Jongman: ‘We kregen meerdere signalen over lange wachttijden. Dat hebben we bij de leverancier gemeld en gevraagd om snellere levertijden. Dat is tot nu toe niet gelukt. Voor ons als gemeente is het belangrijk dat ondersteuning goed, servicegericht en snel geleverd wordt. Daarom hebben we besloten voor een andere leverancier te kiezen. Kwaliteit en snelle levertijden, daar zetten we op in bij de nieuwe aanbesteding.’

Bron: Steenwijkerland, 24 mei 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *