Stadskanaal heeft brandverzekering via aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Stadskanaal heeft brandverzekering via aanbesteding

Foto: www.pexels.com

De gemeente Amsterdam vindt dat het met branden allemaal wel meevalt en reorganiseert, tegen alle weldenkende adviezen in, haar brandweer. Het sluit zelfs kazernes in de nacht om het personeel mores te leren. In de gemeente Stadskanaal is men er wel van overtuigd dat geen branden uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst en dus is men via een aanbesteding op zoek naar een brandverzekering op basis van een uitgebreide gevaren dekking ten behoeve van de eigendommen van de gemeente Stadskanaal, alsmede de scholen ten behoeve van het Primair- en Voortgezet Onderwijs, gelegen binnen de gemeente.

Er waren zes inschrijvingen op deze brandverzekering en Allianz Benelux N.V. met volgverzekeraars uit Rotterdam heeft de opdracht verkregen. Het betreft een overeenkomst voor een periode van 36 maanden met stilzwijgende verlenging van telkens voor een termijn van 12 maanden met een totale waarde van € 366.074,00.

Stadskanaal had volgens Stadskanaal in 2017 iets meer dan 32.000 inwoners. Ruim een tientje per inwoner dus. Als Aanbestedingsnieuws er van uit gaat dat iedere gemeente zich zodanig verzekerd heeft dat een tientje per inwoner in totaal 180.000.000 premie betekent voor heel Nederland. Veel slimmer dus om dit geld in een eigen brandfonds te stoppen en van daaruit schade te gaan vergoeden aan eigendommen van gemeenten. Want één ding hoeft Aanbestedingsnieuws niet aan te nemen, de kans dat heel Nederland in één keer in de fik vliegt is nihil. Nederland is dus weer eens dom bezig. Het riekt ook naar oplichting want de gezamenlijke verzekeringen kunnen heel goed risico berekenen.

Ten aanzien van het aanbesteden van brandverzekeringen was er dan ook al eens een heel rapport. Een speltheoretische doorberekening van het hele fenomeen aanbesteden tegen de huidige Europese regels.

Zie ook bij PIANOo:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *