Schagen stapt over op LED-verlichting met Ziut – Aanbestedingsnieuws

Schagen stapt over op LED-verlichting met Ziut

Ziut heeft een aanbesteding voor de vervanging van licht armaturen met LED’s gewonnen in Schagen. De Noord-Hollandse gemeente bouwt al haar openbare verlichting om naar LED-verlichting.  De wijk Muggenburg in Schagen 4 heeft nu al led-verlichting op straat. De komende twee jaar volgt de rest van de gemeente.

Donderdag 29 maart heeft naar aanleiding van deze aanbesteding de definitieve gunning plaatsgevonden. Medio april wordt het contract getekend. De werkzaamheden zijn gegund aan het bedrijf Ziut BV uit Arnhem. Vorige maand won Ziut al een vergelijkbaar contract met de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Alblasserdam.

Muggenburg ©Schagen 2018

Het ombouwen van de openbare verlichting draagt bij aan de duurzaamheid doelstellingen van de gemeente Schagen. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden heeft Schagen een Europese aanbesteding gehouden op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding (60/40). Subgunningscriteria waren:

1. Ontzorging/ proactief handelen
2. Omgevingscommunicatie
3. Kwaliteit van het werk
4. Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met de opdracht moeten 640 lichtmasten en 11.260 verlichtingsarmaturen worden vervangen. Daarnaast worden er nog 165 sier-armaturen omgebouwd, zodat ook die voorzien kunnen worden van LED-verlichting.

Zie de Tender op:
https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/124860

Zie ook:

https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3685374/nieuws/definitieve_gunning_led-verlichting_in_schagen.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *