Save Plastics wint aanbesteding plasticfabriek – Aanbestedingsnieuws

Save Plastics wint aanbesteding plasticfabriek

Save Plastics, een plastic afvalverwerker uit Arnhem, heeft een aanbesteding gewonnen voor de oprichting van een plasticfabriek in Almere. Almere had daartoe in de zomer van 2018 een aanbesteding uitgeschreven.

Save Plastics is verantwoordelijk voor de exploitatie van de plasticfabriek en investeringen daarin. De fabriek, die in Almere komt te staan, maakt van afvalplastic nieuwe producten, zoals palen en steigerplanken. Bedenker van de fabriek en eigenaar van Save Plastics Bram Peters is er trots op: “Alles is mogelijk: we maken inmiddels zelfs huizen van afvalplastic.”

“Het is toch gek dat we tropisch hardhout van ver importeren, met alle CO2-uitstoot van dien, terwijl we een veel beter alternatief uit Nederland kunnen halen. De CO2-uitstoot van het produceren van producten met deze grondstof is veel lager dan bij andere grondstoffen als staal, beton of zelfs hout”, zegt Peters. “Bovendien gaat het gerecyclede plastic 50 jaar mee. Daarna kunnen we het zo’n zeven keer opnieuw recyclen, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Dat maakt het ook een kwalitatievere keuze.”

De aanbesteding ging om een innovatiepartnerschap.

De uitvraag was voor
“Het gezamenlijk ontwikkelen van Het Concept Plasticfabriek waarbij de rollen zijn: De rol van de Aanbesteder hierbij is:
• Leveren van de grondstoffen
• Afnemen van een deel van de plastic producten
• Faciliteren realisatie van Het Concept Plasticfabriek Almere (op een samen te bepalen wijze)

De rol van de Partner is: • Realiseren van / investeren in Het Concept Plasticfabriek Almere • Exploiteren van de Plasticfabriek (verwerken grondstof tot producten en afzet daarvan)

Zie ook:

Plastic duurzaamste optie dankzij nieuwe plasticfabriek

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/137572

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *