RWS gunt onderhoud A2 aan Boskalis-Van Gelder – Aanbestedingsnieuws

RWS gunt onderhoud A2 aan Boskalis-Van Gelder

Foto: van Gelder.nl

Het Design & Construct-contract (D&C) voor het groot onderhoud van de snelweg A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel is gegund aan de combinatie Boskalis-Van Gelder. De uitvoering vindt plaats van april tot september 2019.

De opdracht voor het groot onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Op het snelweg A2-traject Holendrecht – Maarssen ligt het asfalt 8 jaar en dan  is het aan groot onderhoud toe. Daarom worden de buitenste twee rijstroken en de vluchtstrook van nieuw asfalt voorzien. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel wordt op de gehele rijbaan het asfalt vernieuwd. Het nieuwe asfalt zal bestaan uit het asfaltmengsel zoab TW fijn (zoab tweelaags fijn). Dit mengsel wordt voor het eerst op deze grote schaal toegepast in Nederland.

Het onderhoud vindt plaats op een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland en dat maakt de operatie complex en ingrijpend. Bij de aanbesteding is geselecteerd op een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij de gegadigden onder andere zijn beoordeeld op een duurzame oplossing, doorstroming en het beperken van de omgevingshinder. Met Boskalis-Van Gelder is nu een combinatie geselecteerd met jarenlange ervaring.’

O p dit project zet de combinatie Boskalis-Van Gelder innovatieve Inline-Pave asfalteercombinaties in met het eigen gespecialiseerde personeel. Door de gehanteerde methodiek worden in één werkgang twee asfaltlagen aangebracht. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit asfalt waardoor de levensduur naar verwachting met wel 2 tot 3 jaar wordt verlengd.

Actuele informatie over werkzaamheden is te vinden op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Bij vragen over werkzaamheden kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002.

Bron Rijkswaterstaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *