RWS en Ministerie van Ez&klimaat tekenen innovatiedeal – Aanbestedingsnieuws

RWS en Ministerie van Ez&klimaat tekenen innovatiedeal

Foto: www.pexels.com

Als de markt vroegtijdig wordt betrokken bij maatschappelijke vraagstukken, leidt dit tot betere oplossingen. Vanuit deze overtuiging tekenden Luuk Klomp, plaatsvervangend directeur Innovatie en Kennis van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Jessie van der Linden, directeur Markt en Inkoop van Rijkswaterstaat, onlangs de ‘Innovatiedeal Open Leeromgeving’.

Volgens Klomp zijn innovaties onmisbaar om oplossingen te vinden voor grote opgaven op bijvoorbeeld het terrein van klimaat en circulariteit. Om te kunnen innoveren is samenwerking cruciaal. De Open Leeromgeving is een inspirerende manier om partijen samen te brengen om specifieke uitdagingen binnen de sector op te halen. zo kan men gezamenlijk toe werken naar een SBIR-TRAJECT waarin bedrijven haalbaarheidsstudies doen en prototypes opleveren zodat Rijkswaterstaat, de sector en de bedrijven weer een extra stap kunnen zetten.

Lees verder bij de bron https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/07/rijkswaterstaat-en-ministerie-economische-zaken-en-klimaat-tekenen-innovatiedeal.aspx

Het idee voor de Open Leeromgeving is ontstaan uit de samenwerking tussen Rijkswaterstaat, Van Hattum en Blankevoort en Spanbeton in de ontwikkeling van het eerste circulaire viaduct. Dit viaduct is op 14 januari 2019 in Kampen geopend. Later dit jaar wordt het viaduct ongeschonden uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. De Open Leeromgeving loopt parallel aan dit traject en de leerervaringen van het prototype worden direct ingebracht. Rijkswaterstaat wil de resultaten van de Open Leeromgeving gebruiken in lopende projecten. Daarnaast wil Rijkswaterstaat de doorontwikkeling naar circulaire viaducten en bruggen nog een extra prikkel geven. Als vervolg op de Open Leeromgeving gaat Rijkswaterstaat bedrijven actief steunen bij het uitwerken en door ontwikkelen van innovaties. Hiervoor benutten zij de zogenoemde Strategic Business Innovation Research (SBIR) regeling.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *