Quartel in 2019 grootste IM berger Nederland – Aanbestedingsnieuws

Quartel in 2019 grootste IM berger Nederland

Op 1 april 2019 wordt Takel- en Bergingsbedrijf Quartel in Schiedam de grootste IM-berger ( Incident Management) van Nederland nu de aanbesteding van bergingsovereenkomsten voor de contractperiode 2019 – 2022 is afgerond. Quartel wordt verantwoordelijk voor de bergingswerkzaamheden in een groot deel van het Rijnmondgebied en in een aantal rayons bij Breda. De betrokken werkgebieden zijn goed voor 13,2% van het landelijk volume. Dat komt overeen met een verwacht gemiddelde van 43 bergingsopdrachten per dag.

In vrijwel alle rayons die aan Quartel waren gegund, was beroep in gesteld tegen de genomen gunningsbeslissing. Deze beroepen werden op 31 oktober ongegrond verklaard door de Commissie van Beroep van de Stichting IMN. Gisteren verstreek de termijn voor het aanspannen van een kort geding tegen deze uitspraak. Daarmee zijn alle genomen gunningsbeslissingen voor de contractperiode 2019 – 2022 definitief geworden.

De aanbesteding leidde niet alleen tot de toewijzing van het reguliere bergingswerk, maar ook tot de gunning van zogenaamde standby werkzaamheden op 20 drukke plekken in het hoofdwegennet. Op die locaties moet de IM-berger in de ochtend- en avondspits een bergingsvoertuig paraat hebben staan om bij incidenten snel ter plaatse te kunnen zijn.

Bron: Schade-magazine.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *