Planning douanecontrole naar Ordina – Aanbestedingsnieuws

Planning douanecontrole naar Ordina

Foto: Pixabay.com

Ordina gaat voor de Belastingdienst een automatiseringsoplossing leveren voor het plannen van douanecontroles. Met dit omvangrijke project- en beheercontract is Ordina de komende acht jaar een belangrijke partner van de Belastingdienst.

Ordina zal, op basis van planningssoftware van Quintiq, onderdeel van Dassault Systèmes, de planningsoplossing voor de Douane configureren, implementeren en beheren, inclusief verandermanagement en opleidingen.

De Douane is een onderdeel van de Belastingdienst en dé handhavingsdienst die het goederenverkeer controleert aan de buitengrenzen van de EU. De Douane kan controlemaatregelen toepassen die zij nodig acht voor de correcte toepassing van douanewetgeving en van andere relevante wetgeving. Dat gebeurt op vaste locaties, zoals de haven van Rotterdam en vliegvelden, maar het kan ook zijn dat de Douane een controle uitvoert ‘ergens in het land’.

Deze controleopdrachten worden per regio ingepland op zogenaamde werkverdeelpunten. De planningspuzzel bij deze werkverdeelpunten is erg complex en dynamisch. Met de planningsoplossing helpt Ordina de Douane mensen en middelen optimaal in te zetten, zodat het controleproces efficiënt verloopt en het bedrijfsleven geen onnodige vertragingen oploopt.

Dennis Struyk, directeur public van Ordina: “Ordina beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van complexe planningsvraagstukken. Deze expertise wordt al succesvol ingezet bij de Belgische Douane. We zijn er trots op dat we ook de Nederlandse Douane de komende jaren bijstaan om het douanetoezicht te optimaliseren en het bedrijfsleven een betere voorspelbaarheid van controlemomenten te bieden.”

Bron: Ordina/Belastingdienst 6 december 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *