PathoFinder en EWC Diagnostics gaan samenwerken – Aanbestedingsnieuws

PathoFinder en EWC Diagnostics gaan samenwerken

PathoFinder en EWC Diagnostics hebben aangekondigd te gaan samenwerken om de Covid19 testcapaciteit in Nederland uit te breiden. De bedrijven leveren complete sets met samples en SARS- CoV-2 PCR testkits. Het bedrijf EWC zorgt voor de nasale en keelswabs en VTM (Viral Transport Medium), een voedingsbasis om de specimen naar een laboratorium te versturen voor verder onderzoek. Pathofinder verzorgt de PCR-kits, die (volgens het persbericht) zijn gevalideerd en goedgekeurd door het RIVM.

Het moleculaire diagnostiekbedrijf PathoFinder, gevestigd in Maastricht en volgens het Dagblad de Limburger vorig jaar overgenomen door GeneoDx  uit Cina (onderdeel van Sinopharm), ontwikkelt zich en commercialiseert multiplex in-vitrodiagnostiek voor infectieziekten. PathoFinder is vooral actief op het gebied van luchtweginfecties, meningitis en encefalitis, gastro-intestinale infecties en seksueel overdraagbare aandoeningen. PathoFinder heeft ontwikkeld en lanceerde sinds maart 2020 vier SARS-CoV-2-kits en blijven groeien en voldoen aan de toegenomen vraag naar COVID-19-testen.

©ZaZ 2020
EWC Diagnostics, gevestigd in Steenwijk, Nederland, levert een breed scala aan producten en dienstverlening aan microbiologische laboratoria in de Benelux. Vanaf het begin van de COVID-19 pandemie, versnelde EOR hun ondersteuning en distributie van COVID-19-testmateriaal naar Nederlandse ziekenhuizen, en hebben bewezen een betrouwbare partner te zijn voor de overheid.

Eerder deze maand werd ook bekend dat EWC Diagnostics een samenwerking aangaat met Hamilton en MolGen voor het uitbreiden van de testcapaciteit. In dat samenwerkingsverband werd ook al gehint op de samenwerking van EWC Diagnostics met Pathofinder. De samenwerking is een gevolg van een in de zomer verkondigde tender van het Ministerie van Volksgezondheid VWS voor de uitbreiding van testcapaciteit.

Zo berichtte FHI.nl dat de samenwerking met alleen Nederlandse bedrijven zou betekenen :

Binnen het samenwerkingsverband zal Hamilton de geautomatiseerde RNA-extractie en de PCR-opstelling leveren. MolGen zal op zijn beurt de RNA-extractiechemie en de (plastic) verbruiksartikelen leveren die gebruikt worden in het laboratoriumproces. EWC Diagnostics zal de van een CE-IVD-markering voorziene corona-PCR-testkits (Pathofinder) leveren en ook de realtime PCR-apparatuur (Bio-Rad) die wordt gebruikt voor de analyse van SARS-CoV-2. MolGen en EWC Diagnostics zijn samen verantwoordelijk voor het regelen van de dagelijkse logistiek naar verscheidene laboratoria.

Naschrift redactie:

Naar welke aanbesteding van het Ministerie van VWS wordt verwezen is Aanbestedingsnieuws niet helemaal duidelijk geworden. Zo vonden we meerdere tenders voor de uitbreiding van testcapaciteit: Zie die tender eerder op TenderNed:

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/203531 en https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/200885;, die beiden in november gegund zijn voor €131. 760. 000,00 aan 11 laboratoria, van de GGD Amsterdam, Sanquin en het Academisch ziekenhuis van Maastricht, tot de Stichting PAMM, LabMicTa en Microvida. Eerdere vals-positieve tests van de appelmoes waren van Medsan.

We vonden ook een tender uit oktober voor een model ter ondersteuning van de dagelijkse testcapaciteit die is gegund aan McKinsey & Company, Inc.

Ook werd net 18 december spoedbeleid van de EU bekend ten aanzien van onder meer de PCR-tests. De EU werkt aan een versnelde evaluatie en wederzijdse erkenning en goedkeuring van tests_COVID-19-teststrategieën,_met_inbegrip_van_het_gebruik_van_snelle_antigeentests_(EU)_2020_1595 “De Commissie zal initiatieven ontplooien voor de aanbesteding van tests om te waarborgen dat iedereen op voet van gelijkheid toegang heeft tot de snelle antigeentests, en zal zorgen voor de snelle inzet ervan in de hele EU.”

Zie verder het persbericht:

https://uploads-ssl.webflow.com/5c3db9b7e44536f33d0f4461/5fe1c9a8aa45f44d06f3dd53_Press%20release%20COVID-19_EWC-PathoFinder.pdf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *