Onderdoorgang Amstelstroomlaan gegund aan BAM Infra – Aanbestedingsnieuws

Onderdoorgang Amstelstroomlaan gegund aan BAM Infra

Tekening: stedenbouwkundig_plan_weespertrekvaart

De onderdoorgang van de spoordijk die de Amstelsroomlaan moet aansluiten in het noorden op de Wenkenbachweg, die daarmee de hoofdontsluiting wordt van de Weespertrekvaartbuurt (Oude terrein Bijlmerbajes) is via een aanbesteding met drie inschrijvers gegund aan BAM Infra. De waarde van deze opdracht is € 15.770.000,-.

De onderdoorgang vormt een belangrijke entree naar de Weespertrekvaartbuurt. De vormgeving en inrichting dient te passen bij een functie
als hoofdentree. De tunnel krijgt vrij liggende fietspaden als overgang van het 50 km regime op de Spaklerweg naar het 30 km regime aan de oostzijde van het spoorviaduct. In de maatvoering van de onderdoorgang wordt rekening gehouden met een mogelijke toekomstige 3e rijstrook. Vooralsnog wordt uitgegaan van 2 rijstroken met een (voor nood- en hulpdiensten) overrijdbare middenberm. Het belangrijkste is een (op het oog) eenvoudig vormgegeven onderdoorgang met een integrale vormgeving zonder veel materiaalverschillen dat een goed doorzicht biedt door de onderdoorgang.

Tekening: stedenbouwkundig_plan_weespertrekvaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *