Marktconsultatie Duikcommunicatiemiddelen brandweer Hollands-Midden – Aanbestedingsnieuws

Marktconsultatie Duikcommunicatiemiddelen brandweer Hollands-Midden

Foto: Min. v.Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ten behoeve van de te starten Europese aanbesteding duikcommunicatiemiddelen organiseert de VRHM (Veiligheidsregio Hollands-Midden) een marktconsultatie.De VRHM is de juridische entiteit die de aanbesteding doet maar de apparatuur is voor de brandweer.  Doel van de marktconsultatie is om informatie te verkrijgen die kan bijdragen aan de aanpak van de aanbesteding, een scherpe formulering van de opdracht, de bijbehorende PvE en om de aanbesteding aantrekkelijk te maken voor de markt.

De duikcommunicatiemiddelen zijn van het grootste belang voor de veiligheid van de duikers en om de inzetsnelheid ten behoeve van een redding te optimaliseren. Bij ieder duikmoment wordt gebruik gemaakt van duikcommunicatie, zowel bij incidenten als bij vakbekwaamheidsmomenten. Goed functioneren van de duikcommunicatie is het grootste belang. De huidige duikcommunicatiemiddelen zijn ruim 6 jaar oud. De apparatuur is aan het einde van de economische en technische levensduur waardoor vervanging noodzakelijk is.

De vragen aan de markt behelzen voornamelijk de snelheid van levering van een standaard configuratie en de geschiktheid van de apparatuur bij een mogelijk toekomstige omschakeling naar oppervlaktelucht. Uiteraard wil men natuurlijk ook het naadje van de kous weten over de technische stand van zaken en de toekomstige veranderingen daar in, want ook de nieuwe moeten een economische levensduur hebben van 6-8 jaar.

Uit de hele marktconsultatie proef je eigenlijk haast, men heeft wel wensen maar als dat ten koste gaat van de leversnelheid is het maar de vraag of we de wensen in de aanbesteding terugzien. Een goede hint misschien voor andere korpsen, voorkom haast en kijk tijdig rond op de markt. Nu lijkt het alsof er mee is doorgewerkt totdat het niet goed meer werkt of te onderhouden is. Dan heb je voor je het weet de situatie van 2009 weer terug. http://www.rizoomes.nl/wp-content/uploads/2014/05/Inspectierapport-2009-risicos-bij-duiken-door-de-brandweer.pdf

Bron: Tenderned 2 december 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/181925

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *