Lelystad plant 400 nieuwe bomen in Airport Businesspark – Aanbestedingsnieuws

Lelystad plant 400 nieuwe bomen in Airport Businesspark

Eigenlijk verbazend dat we het niet vaker kunnen berichten, zeker niet nu bomen relatief goedkoop zijn omdat ze minder worden afgenomen (ook weer door een aanbesteding. Maar heuglijk nieuws in Lelystad Airport, de gemeente plant 400 bomen bij het vliegveld.

Wethouder Janneke Sparreboom, directeur van OMALA Rob Verhoeff en directeur Andries Heierman van groenaannemer Van de Bijl & Heierman hebben vrijdag 12 april gezamenlijk een boom geplant aan de Ochoaweg in Lelystad Airport Businesspark. In totaal worden in twee weken tijd bijna 400 bomen in het gebied geplaatst. Hiermee wordt verder vorm gegeven aan de aantrekkelijke hoogwaardige en groene uitstraling van het gebied.

©Lelystad 2019

Van de Bijl & Heierman draagt volgens zijn eigen website graag bij aan een prettige omgeving. Of het nu gaat om het terrein rondom een appartementencomplex, het gazon bij vakantiebungalows, het groen rond een bedrijfspand of de begroeiing op een begraafplaats.
“Wij ontwerpen en leggen grijs en groen aan én dragen zorg voor het onderhoud aan bomen, heesters en gazons. Afhankelijk van de afspraken die we maken, plannen we periodiek onderhoud in. Van wekelijks maaien tot jaarlijks snoeien. Zo blijft het groen vitaal en passend bij de omgeving en blijft het voldoen aan uw wensen”.

Het planten van de bomen is de laatste stap in de inrichting van het openbaar gebied rond het distributiecentrum van Inditex. De bomen worden geplant aan de Ochoaweg, de Albert Plesmanlaan en de Pascallaan. Er is gekozen voor negen verschillende boomsoorten, zodat er een brede variatie aan groen in het gebied komt, en het groen, bij bijvoorbeeld een boomziekte, minder kwetsbaar is. De bomen die geplant worden zijn snelgroeiend en een slag groter dan gebruikelijk. Hierdoor krijgt het groen snel een prominente plaats in het gebied.

Bron: Lelystad, 15 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *