Lelystad gooit uitgifte nieuwbouw open – Aanbestedingsnieuws

Lelystad gooit uitgifte nieuwbouw open

De gemeente Lelystad gaat de markt voor nieuwbouwwoningen verder open zetten voor meer bouwondernemingen en projectontwikkelaars. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond bepaald na een motie van de VVD. Het gaat om tussen de 200 en 300 woningen per jaar.

Tot nu toe verloopt de uitgifte van projecten aan een selectie van 120 ondernemers die op de groslijst van de gemeente staan. Dat houdt in dat de gemeente zelf kiest met welke ontwikkelaars ze in zee gaat. Daardoor wordt het hele proces van (voor-)selectie en toetsing van een marktpartij overgeslagen en kan er sneller gebouwd worden.

Volgens Lelystad is dat om te voorkomen dat er onevenredig veel inspanning wordt geleverd op te weinig plaats. Om in aanmerking te komen voor de groslijst moet een ondernemer referentieprojecten laten zien, een bedrijfsprofiel en hun visie op de woningmarkt in Lelystad. Met een motie die door vrijwel de gehele raad werd gesteund heeft mevrouw Hermus (VVD) dat selectieproces opengebroken.

Het gevolg is wel dat de bouw mogelijk vertraging oploopt, waarschuwt wethouder Sparreboom: “We hebben al afspraken met verschillende partners en die moeten nu gewijzigd of aangepast worden.”

Zie ook:https://ris2.ibabs.eu/Agenda/Details/Lelystad/c853635d-071f-444b-9aed-b2180666339d

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *