Leerlingenvervoer regio Utrecht wordt duurder – Aanbestedingsnieuws

Leerlingenvervoer regio Utrecht wordt duurder

Er is niet aan te ontkomen  Utrechtse regiogemeenten, waaronder Utrechtse Heuvelrug, zullen binnen afzienbare tijd  meer moet gaan betalen voor het leerlingenvervoer. Het vervoerbedrijf dat de nieuwe aanbesteding in de wacht zal slepen, moet meer marge  kunnen maken. Het huidige contract levert zo weinig op, dat een bankroet van de vervoerder steeds op de loer ligt.

Volgens Heuvelrugs wethouder H. Veldhuizen (CDA) is de ene na de andere vervoerder omgevallen. Hij noemt Taxibedrijf Hoek en Klomp Groepsvervoer als voorbeelden terwijl de huidige vervoerders Besseling, Noot en Connexxion blijkt het moeilijk om het hoofd boven water te houden bij het leerlingen vervoer.

Volgens lopende overeenkomsten kunnen deze contracten verlengd worden, maar van die optie willen de samenwerkende gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist geen gebruik maken. ,,Dan zouden we de vervoerders opknopen”, volgens Veldhuizen.

Naar men verwacht heeft de nieuwe uit te schrijven aanbesteding van het leerlingenvervoer ,,een substantiële verhoging van de prijs” tot gevolg. ,,We hebben de afgelopen jaren echt voor een dubbeltje op de eerste rij gezeten”, zegt Veldhuizen. ,,Nu zullen we weer de werkelijke kosten moeten gaan betalen. Want al die faillissementen zijn ook niet in het belang van de gemeente.”

 

Bron: nieuwsbladdekaap.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *