KOOS, Spoor030 winnaar Utrechtse specialistische jeugdhulp – Aanbestedingsnieuws

KOOS, Spoor030 winnaar Utrechtse specialistische jeugdhulp

Op 10 juli jl. heeft de gemeente Utrecht de aanbesteding voor specialistische jeugdhulp voorlopig gegund aan KOOS en Spoor030. Inmiddels is de bezwaartermijn verlopen en is de gunning definitief geworden. Het leidt tot een tweedeling in de stad waarbij het oosten van Utrecht een andere aanbieder krijgt dan het westen.

KOOS bestaat uit Altrecht, de Opvoedpoli, De Rading, Reinaerde en Youké. We zijn trots dat de gemeente Utrecht het vertrouwen heeft in KOOS. Op 23 juli horen we of deze voorlopige gunning ook definitief is. KOOS gaat aan de slag in het westelijk deel van Utrecht: Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern, West en Zuidwest.

Het oostelijk deel van de stad is aan de coalitie Spoor030 gegund. Spoor030 is een initiatief van de jeugdzorgaanbieders Timon, Dokter Bosman en Pluryn/Intermetzo. Zowel KOOS als Spoor030 zijn samenwerkingsverbanden van bestaande aanbieders die nu ook al actief zijn in Utrecht.   KOOS en Spoor030 zorgen ook voor de kinderdagcentra, pleegzorg(begeleiding), gezinshuizen en andere vormen van zorg waarbij kinderen logeren en wonen.

©Utrecht 2019

De jeugdzorginstellingen zijn blij dat de gunning definitief is. “Dit betekent dat we nu echt kunnen gaan ontwikkelen en bouwen!”, zo laat Altrecht weten op zijn site. KOOS wordt gebouwd onder leiding van Marian Dobbe, kwartiermaker en beoogd directeur van KOOS. KOOS zal nabij de buurtteams worden georganiseerd en aansluiten bij de vraag in de wijk door middel van Basecamps. Basecamps zijn ambulante, buurtgerichte, aanvullende specialistische teams waarin alle expertises bij elkaar komen. Naast zorgprofessionals zullen er ook stafprofessionals gaan werken voor KOOS. Iedereen blijft echter verbonden aan de initiatiefnemers (de eigen organisatie).
De komende tijd gaan we vol enthousiasme aan de slag om KOOS verder te ontwikkelen zodat we per 1 januari 2020 specialistische hulp kunnen bieden in het westelijk deel van Utrecht stad. De eerste gesprekken over de samenwerking met Spoor030 zijn gestart. Uitganspunt hierbij is dat KOOS en Spoor030 er zijn voor alle inwoners van Utrecht.

Volgens Utrecht verbetert er na de aanbesteding het volgende:

  • specialistische hulpverleners zijn dicht bij u en uw kind
  • er zijn minder overdrachten van instelling naar instelling
  • hulpverleners kunnen nog beter samenwerken met het buurtteam, de school, de huisarts of jeugdarts en andere partijen.

Bron: Utrecht/Altrecht, 25 juli 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *