Koopwijsprijs 2019 gewonnen door gemeente Groningen – Aanbestedingsnieuws

Koopwijsprijs 2019 gewonnen door gemeente Groningen

Op het MVI-congres Maatschappelijk Verantwoord Inkopen 2019 is vandaag de prijs voor duurzame overheidsinkopen uitgereikt aan de gemeente Groningen voor hun project voor het inkopen van duurzame energie, in het project werken provincie nauw samen met 5 gemeenten en de omgevingsdienst, Eneco Zakelijk en ONS, een lokale energieleverancier van wind- en zonneënergie. Er zijn 3 genomineerden geselecteerd door een vakjury die bestond uit onder meer VNO NCW en MKB Nederland, waarop in totaal 1400 stemmen zijn uitgebracht.

Winnaar is de gemeente Groningen voor het project Duurzame Energie. Bram Qualm licht toe dat het belangrijk is een duurzame relatie aan te gaan met leveranciers, die ook in de gelegenheid worden gesteld hun investering terug te verdienen. Aan de leveranciers is ook de vraag gesteld of zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen betrekken bij hun projecten.

Genomineerde Manon Koerssen van Provincie Overijssel gebruikt de People Planet en Prosperity lijst van de VN en kijkt met de leverancier Douwe Egberts om de hele keten voor koffie duurzaam te maken.Dat is met Rapid Impact Contracting. De andere genomineerde, gemeente Rotterdam was genomineerd voor het ondergrondse afvalcontainers project. De containers moeten circulair geproduceerd zijn, met meer gebruiksgemak en hygiënischer. Ze zijn samengesteld uit oude containers. De container is makkelijk te verwijderen en op onderdeel te reinigen en vervangen, zodat niet de hele container vervangen moet worden.Waste Vision helpt Rotterdam daarbij, met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

© Aanbestedingsnieuws 2019
©Aanbestedingsnieuws 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *