Koninklijke Woudenberg wint renovatie voormalig stadhuis Rijswijk – Aanbestedingsnieuws

Koninklijke Woudenberg wint renovatie voormalig stadhuis Rijswijk

Het voormalige stadhuis van Rijswijk, dat 15 jaar leeg stond, wordt na een aanbesteding verbouwd door Koninklijke Woudenberg. In mei 2019 stemde de gemeenteraad in met het opstarten van een niet openbare Europese aanbestedingsprocedure voor de werkzaamheden in de eerste fase. Vandaag werd definitief bekend dat Koninklijke Woudenberg de aanbesteding gegund heeft gekregen.

Het Huis van de Stad moet een gebouw worden met een transparante en open uitstraling, in het ontwerp verandert de binnentuin in een atrium. Dit atrium wordt het hart van het gebouw, een ontmoetingsruimte die alle activiteiten in het gebouw met elkaar verbindt.

Het huis van de Stad moet een plaats worden waar inwoners van Rijswijk zich veilig, thuis en welkom voelen. In het ontwerp is veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Door het gebouw slim in te richten is er naast de gehele gemeentelijke organisatie, ook nog ruimte voor maatschappelijke instellingen.

Naar verwachting wordt er in het eerste kwartaal van 2020 gestart met de werkzaamheden.

Koninklijke Woudenberg is een erkend restauratiebedrijf en gespecialiseerd in cultureel erfgoed. Het bedrijf specialiseert in vakmensen

©Rijswijk 2019

en kan dan ook restaureren, herstellen en vernieuwen alle steenachtige objecten, van Italiaans marmer, terrazzo, keramiek tot mergelsteen. Van leisteen tot beton.  “Voor onze klanten betekent dit dat we toegevoegde waarde kunnen blijven leveren ook naar de toekomst. Zo willen we onze toonaangevende positie blijven vervullen als bouwbedrijf in de markt van cultureel erfgoed.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *