IenW en PIANOo zoeken beste inkoop voor koopwijsprijs 2019 – Aanbestedingsnieuws

IenW en PIANOo zoeken beste inkoop voor koopwijsprijs 2019

De zoektocht naar het meest vooruitstrevende MVI-project van 2019 is geopend. Heeft u een ambitieus, vernieuwend of anderszins opvallend project op gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI)? Meld u dan nu aan voor de KoopWijsPrijs 2019. De prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om projecten die door publieke organisaties zijn aanbesteed, waarin rekening gehouden is met sociale- en milieu doelstellingen.

De ingediende projecten worden beoordeeld door een jury bestaande uit MVO Nederland, Natuur & Milieu, Social Enterprise, NEVI en VNO-NCW/MKB Nederland. De jury kijkt onder andere naar ambitie, verankering van MVI in de organisatie, effect en interactie met marktpartijen. In totaal worden 3 projecten genomineerd. Vanaf oktober 2019 kan het publiek via de PIANOo-website stemmen op het beste project. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het MVI-congres in december 2019.

Naast alle media-aandacht en eeuwige roem krijgt de winnaar een MVI-workshop op maat van PIANOo en de KoopWijsPrijs-troffee. Deze duurzame prijs is ontworpen door lokaal ontwerpbureau de Kabelfabriek en is gemaakt van duurzaam hout en hergebruikt kunststof.

Vorig jaar kwam de gemeente Zevenaar als winnaar uit de bus met hun circulaire fietspad. Voor dit fietspad is gebruik gemaakt van grasfalt en grasbeton. Zevenaar werkte op een innovatieve manier samen, zowel binnen de organisatie als met partijen daarbuiten.

U kunt uw project tot uiterlijk 7 september 2019 aanmelden door gebruik te maken van de vragenlijst en die te verwerken in uw aanmelding. Aanmelden en tippen van andere organisaties doet u via postbusmvi@minienw.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *