Hoppenbrouwers wint aanbesteding zonnepanelen WBD – Aanbestedingsnieuws

Hoppenbrouwers wint aanbesteding zonnepanelen WBD

Hoppenbrouwers.nl

Hoppenbrouwers Techniek heeft de aanbesteding gewonnen en gaat zonnepanelen plaatsen op gebouwen van Waterschap Brabantse Delta (WBD) .

WBD voorziet haar eigen gebouwen van zonnepanelen voor de opwekking van schone energie. De panelen op de werkplaats in Heiningen wekken al voldoende energie op om geheel te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van dat gebouw. In Raamsdonksveer zijn ook panelen geplaatst. Het gebruik van zonne-energie past in de ambitie van het waterschap om – in lijn met landelijke afspraken binnen de waterschappen – in 2025 energieneutraal te zijn. Ook op het gebied van het gebruik van afvalstoffen als grondstof voor nieuwe producten zetten de waterschappen stappen die gepresenteerd zijn tijdens de Week van de circulaire economie. Deze nieuwe opdracht voor Hoppenbrouwers Techniek, dat 100 jaar geleden begon als benzinestation en taxibedrijf bestond en inmiddels is uitgegroeid tot een onderneming met 900 personeelsleden, uit 3 onderdelen:

• Ontwerpen, (gebruiksklaar) installeren opleveren van een PV- installatie aan WBD met een daarbij behorende monitoringsprogramma waarbij de monitorings- gegevens realtime zichtbaar zijn via een beveiligde netwerkomgeving en zich niet op het netwerk van WBD bevindt.

• Het aanvragen van SDU subsidies regelingen, aanmelden aan netwerkbeheerder, controleren geschiktheid op bestaande installatie, constructieberekeningen, enz. worden verzorgd door de leverancier.

• Onderhoud en monitoring van de PV- installatie gedurende 15 jaar.

Er waren 3 Nederlandse mededingers naar deze opdracht.

Bron: Tenderned, 11 december 2018

Zie ook:

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i17382/hoppenbrouwers-techniek-wint-aanbesteding-waterschap-brabantse-delta

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *