Hengelo gunt circulaire interieurbouw aan Harmeling Interieurs BV – Aanbestedingsnieuws

Hengelo gunt circulaire interieurbouw aan Harmeling Interieurs BV

Foto: Harmeling.nl

De gemeente Hengelo heeft Harmeling Interieurs geselecteerd als samenwerkingspartner voor de maatwerkinrichting van het nieuwe stadskantoor.

In eerste instantie zullen zij participeren in het ontwerpteam. Op dit moment is het inrichtingsontwerp voor de nieuwe huisvesting namelijk nog in de oriëntatiefase en gaat Harmeling  meedenken in die ontwerpfase over circulaire doelstellingen, technische oplossingen en ontwerpen toetsen aan het beschikbare budget. Aansluitend hierop zal de productie en levering van het maatwerkinterieur in de loop van 2019 plaatsvinden.

O p 23 juni 2017 was het officieel begonnen: de nieuwbouw van het stadskantoor en de renovatie van het stadhuis. Dit levert een structurele jaarlijkse kostenbesparing op van 536.000 euro. Daarnaast zorgt het stadskantoor voor een duurzame ontwikkeling en zorgen de ontwikkelingen voor een impuls voor de binnenstad. De volgende partijen nemen de werkzaamheden voor hun rekening:

Van Wijnen in combinatie met Trebbe (nieuwbouw stadskantoor);
Koopmans (renovatie stadhuis);
Croonwolter&dros (installatiewerk voor beide gebouwen).

Met een geplande bouwtijd van circa 21 maanden wordt het project in het voorjaar van 2019 opgeleverd. Het stadskantoor is ontworpen door architectenbureau EGM. De totale investering bedraagt 40 miljoen euro. De bouw van het stadskantoor kost 24 miljoen, de renovatie van het stadhuis 9 miljoen en de grondverwerving kost 4 miljoen. De overige 3 miljoen komen voort uit onder meer planvoorbereiding, tijdelijke huisvesting en legeskosten. Op dit moment huurt de gemeente tijdelijk het voormalige KPN-gebouw aan de Hazenweg.

In het nieuwe gebouw gaan de energielasten fors omlaag. Het nieuwe stadskantoor wordt een toonbeeld van duurzaamheid. Goed geïsoleerd met driedubbelglas, LED-verlichting en warmtepompen. Bovendien komen op het dak circa 200 zonnepanelen te liggen. Samen met de zonnepanelen die al op het stadhuis liggen, levert dat 140 kilowatt aan energie op. In de toekomst wordt het stadskantoor aangesloten op het Warmtenet.

Bron: Harmeling Interieurbouw en Gemeente Hengelo

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *