Heijmans wint wegverbreding N269 Dongen Oosterhout – Aanbestedingsnieuws

Heijmans wint wegverbreding N269 Dongen Oosterhout

Heijmans uit Rosmalen heeft de omstreden opdracht voor N629 definitief gegund gekregen. Hiermee komt er een De nieuwe verbinding tussen twee kleine dorpjes Oosterhout en Dongen. Zeker 1300 mensen hebben er protest tegen aangetekend en 400 zijn ervoor gaan demonstreren. De weg loopt dwars door twee natuurgebieden en de natuur wordt nagenoeg niet gecompenseerd.

De aanbesteding is er in no time doorgedrukt, slechts enkele maanden nadat de Provinciale Staten het daartoe benodigde provinciaal inpassingsplan PIP hebben vastgesteld is het definitief gegund aan Heijmans. Toch hebben wel 8 partijen bezwaar weten te maken tegen het PIP. Daar kreeg het plan alleen weerstand van Groenlinks en Partij voor de Dieren, bepaald niet genoeg om het tegen te houden. Belangrijkste onderdeel van de opdracht is de verbreding van de provinciale weg N629 over een lengte van ongeveer ande 03 rhalve kilometer en het verbeteren van de aansluiting ervan met de A27. Om de verbreding mogelijk te maken, wordt aan de zuidzijde van het bestaande viaduct over de A27 een volledig nieuw viaduct gebouwd.

©Brabant 2018

Heijmans: “Daarbij wordt rekening gehouden met het onderliggende wegennet, landschap, ecologie en waterhuishouding. Verder worden verkeersregelinstallaties vervangen aan de westzijde en een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd aan de oostzijde.

Gedeputeerd Christophe van der Maat (VVD): “het is een enorm project met een waarde van zo’n € 30.000.000 en daarom hebben we ook in aanloop hier naartoe steeds de grootste zorgvuldigheid in acht genomen bij alle stappen die we gezet hebben. Er is veel overleg geweest met betrokkenen en dat blijft ook zo.”

Het is niet het enige miljoenenverslindende project van gedeputeerde Christophe van der Maat voor nieuwe verbindingen tussen kleine dorpjes, dwars door natuurgebieden om ingebeelde gigantische verkeersopstoppingen te voorkomen met een daartoe-niet-functionele wegverbreding. Bij de De Nieuwe Verbinding N69 moet eveneens een regionale hoofdweg (N69) worden ontlast door alle natuur in de wijde omgeving eraan op te offeren, hier met een nieuwe verbinding tussen Knegsel en Dommelen.

Een alternatieve suggestie voor die weg ter versterking van de inderdaad nogal armoedige natuurcompensatie van de zijde van Aanbestedingsnieuws, zie hieronder, mocht vooralsnog op geen reactie rekenen: 

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/226901/Natuurgebied-opofferen-voor-N629-Nee-zeggen-1300-mensen

 

1 thought on “Heijmans wint wegverbreding N269 Dongen Oosterhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *