Haagse scholen besteed nieuwbouw/sloop AMG Schmidtschool aan – Aanbestedingsnieuws

Haagse scholen besteed nieuwbouw/sloop AMG Schmidtschool aan

Foto: Google Streetview

De A.M.G. Schmidtschool is een openbare basisschool die gehuisvest is aan de Jacob de Graefflaan 10-14 te Den Haag. De huidige school bestaat uit twee schoolgebouwen die dateren uit 1956 (nr. 10) en 1978 (nr 14), zij voldoen niet meer aan de huidige eisen voor onderwijshuisvesting en de school groeit. De huidige school is geschikt voor 13 groepen en beschikt over een kleine gymzaal met beperkte kleedruimten en sanitaire voorzieningen.

Het doel van dit project is een school te realiseren voor het huisvesten van 17 groepen inclusief een volwaardige gymaccommodatie, het realiseren van Buiten Schoolse Opvang ruimten (BSO), de school te laten voldoen aan de onderwijshuisvestingseisen van deze tijd en de school toekomstbestendig te maken voor een exploitatie termijn van 40 jaar. Dit wordt gedaan door vervangende nieuwbouw op de bestaande locatie waarbij de nieuwbouw als BENG en gasloos wordt uitgevoerd en wordt er een goed binnenklimaat gerealiseerd voor alle gebruikers. De twee oude schoolgebouwen met kelder worden gesloopt.

De school ligt in een gebied dat wordt aangemerkt als Internationale zone, is gelegen binnen het rijksbeschermd stadsgezicht Zorgvliet en maakt deel uit van een villawijk.

Bron: Tenderned 18 april 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/163458

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *