GGI-Veilig aanbesteding teruggetrokken – Aanbestedingsnieuws

GGI-Veilig aanbesteding teruggetrokken

Laatst geupdate op november 16, 2018 door redactie

Foto: VNG realisatie

VNG Realisatie heeft besloten de aanbesteding voor GGI-Veilig in te trekken. Na een aanscherping zal deze opnieuw aan de markt worden voorgelegd. Leveranciers, deelnemende gemeenten en gemeentelijke samenwerkingsverbanden zijn over dit besluit inmiddels geïnformeerd.

In een dergelijke grote aanbesteding past zorgvuldigheid. Daarom heeft VNG Realisatie besloten om na de Nota’s van Inlichtingen een extra risicoanalyse uit te voeren. Hieruit is naar voren gekomen dat de normering voor de beoordeling van de kwaliteitsvragen verbeterd kan worden zodat inschrijvers beter op de hoogte zijn van de wijze waarop hun aanbiedingen beoordeeld worden. VNG Realisatie wil deze verbeteringen doorvoeren en heeft daarom besloten tot intrekking van de aanbesteding voor de uiterste datum voor het doen van een aanbieding door leveranciers.

De komende periode wordt benut om de aanbestedingsstukken te verbeteren met betrekking tot zowel dit aspect, als met betrekking tot de verduidelijkingen en aanscherpingen die middels de Nota’s van Inlichtingen zijn doorgevoerd. Vervolgens wordt de aanbesteding opnieuw in de markt gezet.

Naar de huidige verwachting wordt de aanbesteding in de tweede helft van januari 2019 opnieuw in de markt gezet. Gunning van zal dan rond april/mei 2019 zijn.

Het doel van GGI-Veilig is de digitale weerbaarheid van gemeenten te vergroten. Ruim 350 gemeentelijke organisaties nemen daarom deel aan de collectieve aanbesteding GGI-Veilig die VNG Realisatie heeft uitgezet. Ook vanuit leveranciers is grote interesse getoond in deze aanbesteding.

Bron: VNGRealisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *