Gebouw 88 aanbesteding naar Van der Weegen – Aanbestedingsnieuws

Gebouw 88 aanbesteding naar Van der Weegen

Laatst geupdate op oktober 24, 2016 door redactie

De aanbesteding van Tilburg voor Gebouw 88 gaat naar Van der Weegen. Gebouw 88 is één van de beeldbepalende panden binnen de voormalige NS Werkplaats. In eerdere plannen was besloten het te slopen voor nieuwbouw. De gemeente heeft het pand herbestemd en een aanbesteding gedaan voor de koop, realisatie en exploitatie van het gebouw. Zo kon het monumentale gebouw behouden blijven.

Gebouw 88 is onderdeel van de draaierij.  Daar stonden de draaibanken opgesteld waarmee de onderdelen voor de locomotiefwerkplaats in eigen beheer gemaakt konden worden. In 1913 werd een deel van de draaierij, welke op dat moment in gebruik was als houtzagerij, verbouwd tot zadelmakerij. Met een uitbreiding werd een deel van de draaierij uit 1868, gesloopt en verhoogd met 2 verdiepingen. De begane grond bleef in gebruik als houtzagerij en de verdiepingen werden in gebruik genomen als zadelmakerij. Tegenwoordig staat dit gebouw bekend als Gebouw 88. Het gebouw 88 is sinds 1976 in gebruik als kantoorruimte.

De aanbesteding is gerectificeerd. De deadline voor de aanbesteding stond op TenderNed aangekondigd  voor 5 september maar is verlengd naar 19 september.  De aanbieding van Van der Weegen is “goed beoordeeld, het plan is acceptabel en realistisch”. In gebouw 88 zullen Midpoint Brabant, Starterslift en het ‘Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant’ starten.

De bieding van de enige andere inschrijver is volgens D66-wethouder Berend de Vries onvoldoende uitgewerkt en daarom ‘ongeldig’. Van der Weegen koopt het pand voor 1 euro en krijgt een renovatiebijdrage van 1,1 miljoen euro. Van der Weegen gaat het gebouw nu tien jaar lang exploiteren als Ondernemershuis voor startende ondernemers. Het wordt een plek voor ontmoeting, samenwerking en dienstverlening voor starters, ZZP’ers en kleine ondernemingen zodat ze kunnen uitgroeien tot solide bedrijven om het ondernemersklimaat in Tilburg te verbeteren.

Zie ook:

http://www.spoorzone013.nl/ondernemen/gebouw-88-gegund/
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/gebouw-88-in-tilburg-wordt-inspirerende-werkplek-1.6554544

Herbestemming als sociale innovatie?


 

gebouw88
Bron: Infodocument gebouw 88

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *