Edam-Volendam en Landsmeer nieuwe bushokjes – Aanbestedingsnieuws

Edam-Volendam en Landsmeer nieuwe bushokjes

©Landsmeer 2020

De gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer en Waterland hebben nieuwe bushokjes. Geen groene, maar transparante. Met de aankoop van 67 bushokjes wordt een “eenheid in de stijl” bereikt. Nu is er een “eenheid in comfort en het straatbeeld”, zo juicht de gemeente.

Om stil te staan bij de plaatsing van het nieuwe materiaal kwamen alle betrokken partijen op donderdag 2 juli bij elkaar. Dit gebeurde bij het nieuwe bushokje op de Raadhuisstraat in Landsmeer. Onder toeziend oog van de wethouders van de drie gemeenten, OFN en Exterion Media, opende portefeuillehouder Gerard Slegers van de Vervoerregio symbolisch de nieuwe bushokjes voor gebruik.

Is het dan geen “duurzame aanbesteding” geweest, dat er gekozen is voor deze leverancier? Dat toch wel.

Binnen deze aanbesteding speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar als de haltes aan het eind van hun levensduur zijn. Daarmee is er sprake van een vrijwel 100% circulaire aanbesteding. Outdoor Furniture Nederland (OFN) won de aanbesteding van het haltemeubilair en draagt zorg voor het plaatsen van de 67 nieuwe bushokjes. De aanbesteding voor het reclamerecht en de zorg van het beheer en onderhoud is gegund aan Exterion Media.

Voor reizigers die tegen hun wil gedwongen worden met een mondkapje te reizen, is het natuurlijk vreselijk. Met zo’n transparant bushokje loop je wel heel erg in de kijker. Je kan je dan niet verschuilen achter een lavendelstruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *