EA armatuurvervanging openbare verlichting Breda en Edam-zuid – Aanbestedingsnieuws

EA armatuurvervanging openbare verlichting Breda en Edam-zuid


Foto: ZAZ

De gemeente Breda wil een verduurzaamheidsslag te maken ( AN-nog duurzamer dus dan het al was) met betrekking tot de openbare verlichting binnen de gemeente. Door het toepassen van energiezuinige en schakelbare (LED) verlichting kan op dit gebied een grote stap worden gemaakt. Daarnaast zal de openbare verlichting (OVL)  beter te beheren zijn, door een standaardisatie in lichtsystemen. In een uitgangspunt stelt de aanbesteder dat in de toekomst areaal openbare verlichting is voorzien van slim energiemanagement, energiezuinige en schakelbare (LED) verlichting. Om deze ambitie voor een groot deel te verwezenlijken heeft de aanbesteder gemeend circa 7000 armaturen te vervangen. De raamovereenkomst gaat in op 11 juli 2019, en dient zowel uitvoeringstechnisch als financieel afgerond te zijn op 31 december 2020.

In 2011 heeft de gemeente Breda het koplopercertificaat voor energiezuinige openbare verlichting gekregen van Agentschap NL (tegenwoordig  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)) Breda kreeg het getuigschrift vanwege de inzet voor energiebesparing in de openbare verlichting. In Breda is in 2010 een aantal oude straatlampen vervangen door nieuwe, energiezuinige exemplaren. Dat heeft volgens het stadskantoor bijna 110.000 kWh per jaar bespaard en nu wordt het dus verduurzaamd met LED-verlichting, een proces dat al enige tijd loopt, circa 6500 van de 40.000 armaturen zijn er in de afgelopen jaren reeds vervangen.

Bron: Tenderned 9 mei 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/165185

Naast Breda heeft ook de gemeente Edam-Volendam  een aanbesteding geplaatst voor renovatie van de openbare verlichting in Edam-Zuid. Gedeeltelijk zullen daar ook de masten moeten worden vervangen.

Bron: Tenderned 9 mei 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/165211

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *