Dura Vermeer wint aanbesteding PHS Nijmegen – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer wint aanbesteding PHS Nijmegen

De komende jaren gaat Dura Vermeer in opdracht van ProRail aan de slag met het toekomstbestendig maken van station Nijmegen. Op woensdag 28 februari bereikten we een belangrijke mijlpaal. Het contract voor project Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Nijmegen werd ondertekend.

Met het project krijgt station Nijmegen meer ruimte voor treinen en reizigers. Dat is nodig omdat het reizigers- en goederenvervoer per spoor de komende jaren toeneemt. De komende vier jaar worden sporen, wissels en perrons aangepast, komt er een nieuw eilandperron, een nieuwe reizigerstunnel, een westentree en een nieuwe overdekte fietsenstalling. Ook het opstelterrein bij de Wolfskuil wordt aangepakt. Om de hinder voor reizigers te beperken voert Metaalindustrie Qumey in dezelfde bouwperiode noodzakelijk onderhoud uit aan de monumentale perronkappen op het station.

ProRail heeft de opdracht aan Dura Vermeer gegund vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en op hun aanpak om

©Prorail 2024

hinder voor de omgeving tijdens de bouw te minimaliseren. Han Berends, manager Grote Strategische Projecten en Programma’s bij ProRail: “Het beperken van hinder voor de omgeving vinden wij als ProRail, net als de andere betrokken partijen in het project, erg belangrijk. Zeker gezien de grootschalige ontwikkelingen die de komende jaren staan te gebeuren in het stationsgebied.” Ook duurzaamheid staat voorop in de bouw, onder andere door hergebruik van materialen en waar mogelijk het inzetten van elektrisch materieel.

Remko Uenk, Directeur bij Dura Vermeer: “We zijn trots om de komende jaren met een integrale aanpak het gehele station te gaan vernieuwen. Voor de zomer voeren we enkele voorbereidende werkzaamheden uit, waarna we in 2025 echt zichtbaar gaan starten buiten. Voor die tijd gaan we als bouwer kennismaken met de omgeving, voor wie we het gehele project oog hebben, met als uitgangspunt de hinder voor hen te minimaliseren.”

Bron: Dura Vermeer gaat PHS Nijmegen uitvoeren | ProRail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *