Deze week aanbesteding binnentuin Rucphen – Aanbestedingsnieuws

Deze week aanbesteding binnentuin Rucphen

Foto: Rucphen.nl

Wat is de Binnentuin? wel dat s een gebied tussen Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord. In dit gebied ligt een zwembad, sportcentrum, minigolf, schutterij en natuurlijk de indoor skipiste. Sportcentrum en zwembad zijn zacht gezegd aan vernieuwing toe. Talrijke verenigingen hebben over vernieuwing zo hun ideeën. Genoeg om over te steggelen dus. In maart 2018 waren er gemeenteraadsverkiezingen in Rucphen en in April vlak voor een nieuwe coalitie zijn intrede zou doen was men er uit. We citeren de gemeentelijke website:

“De Binnentuin – het gebied tussen Rucphen, Sprundel en St. Willebrord- wordt een internationaal toeristisch en recreatief gebied. Door het akkoord van de gemeenteraad op 12 april 2017 heeft de ontwikkeling van het gebied De Binnentuin een grote stap voorwaarts gezet. De Binnentuin moet een internationaal vermaarde Leisure hotspot worden met jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Dat zet Rucphen op de kaart en sluit aan bij de perspectieven omschreven in de Toekomstvisie Puur Rucphen 2030. Doelstelling van de ambitieuze plannen is het gebied De Binnentuin  verder te ontwikkelen tot een toeristisch en recreatief gebied van kwalitatief hoog niveau. Naast het realiseren van voorzieningen op het gebied van dag- en verblijfsrecreatie, moet aan bestaande accommodaties een kwalitatieve impuls worden gegeven. De netto investering voor de gemeente is 11.631.000 €”

In het coalitieakkoord van 8 mei doet men echter een behoorlijke stap terug:

… “We maken het ondernemers mogelijk om hun werk te doen in de Binnentuin. Het ambitieniveau van de gemeentelijke investeringen in de Binnentuin stellen wij als volgt bij:

 • We realiseren zo snel als mogelijk een nieuw eigentijds binnenzwembad op de locatie van de huidige peuterbadjes van het buitenbad. Hiertoe ramen we voldoende budget bij.
 • We behouden de huidige 2 grote buitenzwembaden, inclusief een ligweide. Een fysieke koppeling met het binnenbad laten we achterwege.
 • We behouden de huidige sporthal met horeca en uitgangspunt is deze te privatiseren. Mogelijk kan de locatie van het huidige binnenbad worden benut voor een nieuwe recreatieve attractie. Daarbij is er vanzelfsprekend aandacht voor de verenigingen die afhankelijk zijn van de sporthal.
 • We laten het plan voor de kleine dierentuin achter ons en gaan op zoek naar een passende (commerciële) recreatieve invulling voor de locatie Kozijnenhoek 17.
 • In de vergadering van 3 juli 2018 leggen we de gemeenteraad het bestemmingsplan Multifunctionele Sport Accommodatie voor.
  Uitgangspunt is:

  • De aanleg van een wieleroefenparcours voor gebruik door zowel jeugd als volwassenen. De lengte van het parcours moet hiervoor ca. 1.600 meter bedragen en het aantal bochten zo veel als mogelijk worden beperkt.
  • Geen aanleg van een BMX-baan.
  • Voldoende investering in de bestemming ‘Groen’, zoals door de provincie wordt vereist.
  • Renovatie van de 300 meter atletiekbaan op de huidige locatie.
  • Renovatie van de handbalvelden.
  • Uitvoering zo snel als mogelijk na het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

  Als aan deze uitgangspunten geen uitvoering gegeven kan worden door externe factoren leggen wij een heroverweging voor aan de gemeenteraad.” …

Na 6 lange jaren lijkt er nu een eind aan het geknutsel te komen en gaat volgens “De internetbode” nog in “november de aanbesteding naar Tenderned als start voor onder andere de realisatie van het nieuwe wielerparcours, een 400 meter atletiekbaan en een nieuw asfalt handbalveld, én de gedeeltelijke inrichting van het landschap.Na de gunning volgt naar verwachting in januari 2019 de officiële bekendmaking van de naam van de aannemer. In februari kan al met de voorbereidende werkzaamheden worden gestart. Het is vervolgens de bedoeling dat de klus in juni zo goed als volledig is geklaard. In het naseizoen kan dan het aanplanten van het groen plaatsvinden.”

Bron: Rucphen.nl/BN de Stem/Internetbode.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *