Deutsche Post ontwikkelt samen met Ford elektrische bestelwagens: E-Van – Aanbestedingsnieuws

Deutsche Post ontwikkelt samen met Ford elektrische bestelwagens: E-Van

Een dochterbedrijf van Ford en Deutsche Post, genaamd Streetscooter werkt aan de ontwikkeling van een elektrische Ford Transit. Ford noemt het de E-Van, voor het duurzaam leveren van poststukken. Van een eerder ontwikkeld, kleiner model rijden er al 2500 rond. Die kunnen echter niet rijden op langere afstanden en zijn bedoeld voor korte ritten binnen de stad.

Jürgen Gerdes, topman van Deutsche Post, beschouwt het als een belangrijke boost voor de elektromobiliteit in Duitsland. Doel is een milieuvriendelijke en volledig CO2-neutrale logistiek. Deutsche Post onderdeel StreetScooter GmbH en Ford-Werke GmbH zijn voor de ontwikkeling een innovatieve partnership begonnen. Gerdes ziet in de ontwikkeling het bewijs dat Deutsche Post innovatieleider is. Het plan is onderdeel van een Go Green programma van Deutsche Post DHL om de uitstoot van emissies in 2050 terug te brengen naar nul

De productie is gepland voor juli 2017 en voor het einde van 2018 moeten minstens 2500 wagens het stedelijk vervoer verzorgen voor Deutsche Post DHL Group. Met dit volume is het een van de grootste leveringen op het gebied van elektrische bestelwagens, aldus Ford.

In aanvulling op de nieuwe E-Vans zullen bestaande, kleinere Streetscooter modellen worden uitgebreid. StreetScooter GmbH heeft een productie van 20,000 eenheden op jaarbasis in de planning, voor klein elektrisch vervoer in Aken en de regio Noordrijn-Westfalen. Meer en meer inkopers van elders hebben al laten weten eveneens geïnteresseerd te zijn in de ontwikkeling van Streetscooters en het plaatsen van orders,  voor een zero-emissie transport.

Bron: Deutsche Post, 14 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *