Concessie AT5: concurrentiestrijd leidt tot intern conflict – Aanbestedingsnieuws

Concessie AT5: concurrentiestrijd leidt tot intern conflict

Hangende een concessie voor de publieke omroep van Amsterdam, heeft de bestuursvoorzitter Paul van Gessel de 7 vrijwilligers (nb!) van de Mediaraad van de lokale Amsterdamse zender AT5 ontslagen. De concurrentiestrijd in het kader van de aflopende concessie is volgens van Gessel een van de oorzaken voor het ontslag. Daarnaast is de Mediaraad volgens van Gessel niet representatief voor de Amsterdamse bevolking.

Hoewel AT5 op het eerste oog weinig concurrentie lijkt te duchten, berichtte Parool dat er een kaper op de kust ligt, namelijk de nieuwkomer genaamd C-Amsterdam. C-Amsterdam is een initiatief van de Zwolse programmamaker Mildred Roethof en overheidsadviseur Anne-Mieke Semmeling.

Eind januari 2019 loopt de concessie die gegund is aan de Publieke omroep Amsterdam POA, de zendgemachtigde, ten einde. Die heeft als taak, de lokale nieuwsvoorziening op radio en tv te verslaan. In het licht van die concurrentie noemt Van Gessel volgens het Parool: “onwenselijk dat de mediaraad dwarsligt.” Van Gessel is behalve directeur van AT5 en NH Media (het voormalige RTV Noord-Holland) ook bestuurslid van POA, dat naast AT5 bestaat uit – SALTO – FunX – Concertzender. 

Wethouder Touria Meliani heeft in oktober geadviseerd dat C-Amsterdam de samenwerking zou zoeken met AT5 en tot 1 november de tijd gegeven voor een gezamenlijke inschrijving. Zonder een gezamenlijk voorstel is de keuze aan de wethouder en die heeft het Commissariaat van de Media, dat de beslissing neemt op basis van zwaarwegend gemeentelijk advies, op 19 maart een beslissing.

Bron: Parool 9 november 2018

https://www.parool.nl/amsterdam/zorgen-over-kwaliteit-at5-en-machtspositie-directeur~a4607436/
https://www.parool.nl/kunst-en-media/ruzie-over-at5-zorgt-voor-ontslag-van-volledige-mediaraad~a4607382/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *