BAM wint onderhoud Eefdesebrug Twentekanaal – Aanbestedingsnieuws

BAM wint onderhoud Eefdesebrug Twentekanaal

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal definitief gegund aan BAM Infra Regionaal Apeldoorn. Deze opdrachtnemer is geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Tijdens het onderhoud aan de Eefdesebrug gaat BAM Infra onder andere het betondek van de rijbaan en de fietspaden repareren en een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Daarnaast vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de stalen hangers tussen de boog van de brug en het brugdek, aan de leuningen, aan de betonnen boogconstructie en aan de steunpunten waarop de brug rust. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd.

De werkzaamheden vinden plaats in 2019. De aannemer werkt op dit moment een nadere planning uit. In het najaar wordt de brug tien weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel blijven gebruiken. Rijkswaterstaat informeert weggebruikers tijdig. De scheepvaart ondervindt weinig hinder van deze onderhoudswerkzaamheden.

Bron: Rijkswaterstaat, 24 april 2019

Rijkswaterstaat werkt aan tal van grote projecten bij het Twentekanaal, onder meer voor de verbreding van het kanaal en de aanleg van een blauwe golf, voor de pleziervaart. Ook houdt het Waterschap een proef met geotextiel. BAM van den Herik uit Apeldoorn won eerder ook een opdracht voor groenonderhoud aan het Twentekanaal Warmtinkbrug – Delden

©Erwin Schoenmakers 2019
bron:Rijkswaterstaat

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *