Antea Group en Brunel winnen aanbesteding Projectbeheersing Amsterdam – Aanbestedingsnieuws

Antea Group en Brunel winnen aanbesteding Projectbeheersing Amsterdam

Amsterdam, die groote stad, Die is gebouwd op palen;
Als die stad eens ommeviel, Wie zou dat betalen? Illustratie © ZAZ

De gemeente Amsterdam heeft Antea Group, in combinatie met Brunel, geselecteerd als preferred supplier. Dat betekent dat zij de komende jaren samen projectbeheersingsdiensten gaan verzorgen voor de gemeente Amsterdam. De combinatie Antea Group en Brunel zal de komende jaren in een duurzaam partnership bijdragen aan de beheersing van projecten voor infrastructuur en de inrichting van de stad Amsterdam.

Antea Group en Brunel leveren de komende jaren een deel van de expertise op het gebied van projectbeheersing aan het Ingenieursbureau (IB). Het IB van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van de infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Hierbij is het IB betrokken van initiatief tot uitvoering en levert het adviseurs in de projecten.

Via de raamovereenkomst kunnen alle verschillende werkvelden binnen het vakgebied worden uitgevraagd. Van manager projectbeheersing tot planner en van risicomanager tot adviseur scopemanagement. Samen met de klant in de projecten kunnen we bepalen wat nodig is, de juiste inzet faciliteren en projecten voor de stad beter beheersen.

De samenwerking tussen Antea Group en Brunel geeft een goede invulling aan de behoefte van de gemeente Amsterdam op het gebied van projectbeheersing. Als combinatie van een ingenieurs- en adviesbureau en detacheringsbureau, bieden we adviseurs en capaciteit voor nadere uitvragen. Deze kunnen uiteenlopen van tijdelijke ondersteuning op basis van detachering tot producten per discipline en beheersing op basis van doelstellingen.

De gemeente Amsterdam streeft naar een transitie richting opgavegericht werken. Om de stad de komende decennia te blijven bedienen in een alsmaar complexer wordende omgeving moeten we, samen met de markt, de opgave goed in beeld hebben en ons daarop aanpassen.” Aldus Martijn Lemmens, gemeente Amsterdam.

Antea Group en Brunel kunnen gezamenlijk het juiste antwoord bieden op vragen uit Amsterdamse projecten. Suzan Poel, branchedirecteur Overheid bij Brunel: “We zijn enorm blij en trots dat wij gaan samenwerken met de gemeente Amsterdam op het gebied van Projectbeheersing. De gemeente Amsterdam is een interessante opdrachtgever met toonaangevende projecten waar onze specialisten vanuit de community Projectmanagement Bouw & Civiel graag een bijdrage aan willen leveren.

Marleen Aarts, adviesgroepmanager Projectbeheersing bij Antea Group: “Antea Group en Brunel is een krachtige combinatie omdat wij complementair zijn aan elkaar. Waar wij als Antea Group heel sterk zijn in expertise en innovaties op het gebied van onder andere planningsmanagement, risicomanagement en projectbeheersing breed, is Brunel juist sterk in detachering van specialisten binnen de disciplines van het vakgebied. Zo bieden we brede inhoudelijke kennis die inzetbaar is op verschillende type vragen.

Bron : Antea Group 11 april 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 12 april 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *