Alstom wint order voor 27 waterstofceltreinen – Aanbestedingsnieuws

Alstom wint order voor 27 waterstofceltreinen

Een aanbesteding van Rein Mains Verkehrsverbund RMV onderdeel Fahma heeft een tender uitgeschreven voor 27 waterstofceltreinen door Europa. Franse fabrikant Alstom heeft de aanbesteding gegund gekregen en gaat de Coradia iLint leveren, naar verwachting in 2022. De order beslaat ook het leveren van waterstof, onderhoud en reservecapaciteit voor de komende 25 jaar. Alstom levert de waterstof samen met het Duitse Infraserv GmbH & Co. Höchst KG en het “pompstation” komt  te liggen in het Höchst industriepark .

Met de order is 500 miljoen gemoeid. Enak Ferlemann, staatssecretaris van het Duitse Ministerie van Transport en Infrastructuur, is er tevreden mee. De federale overheid ondersteunt in deze klimaatvriendelijke investering met 40% van de vervoerskosten in vergelijking met dieselvoertuigen, en door het ondersteunen van het waterstofstation. Het moet een modelproject worden voor het Duits Transport Ministerie. We hopen dat vele andere projecten in Duitsland dit voorbeeld zullen volgen”

©Alstom 2019

Op het spoor bij Hesse zijn nog steelds veel diesel treinen omdat de bovenleiding ontbreekt. Brandstofceltractie is een snel en haalbaar alternatief tegen dure electrificatie van het spoor, aldus  Tarek Al-WazirDe Minister van Transport in Hesse. Transport is een derde van de broeikasgasuitstoot. Stoom in plaats van diesel is een spannende aanpak. De nieuwe brandstofceltreinen vervangen de dieseltreinen op de lijnen tussen RB11 (Frankfurt-Höchst – Bad Soden), RB12 (Frankfurt – Königstein), RB15 (Frankfurt – Bad Homburg – Brandoberndorf) and RB16 (Friedrichsdorf – Friedberg).

Bron: Alstom, 22 mei 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *