AGS wint renovatie zwembad Oldenzaal – Aanbestedingsnieuws

AGS wint renovatie zwembad Oldenzaal

Uit de aanbesteding voor het ontwerpteam voor de revitalisering van het sportcentrum Vondersweijde is AGS Architects als winnaar uit de bus gekomen. De opdracht omhelst: groot onderhoud, verduurzaming, het herstructureren van ruimten en het zichtbaar opknappen van het gebouw.

Voor de gunning van de ontwerpopgave heeft een openbare Europese aanbesteding met voorselectie plaatsgevonden. In totaal hebben drie partijen een inschrijving gedaan. AGS Architects heeft met hun inschrijving de meeste punten behaald. Zij wisten zich te onderscheiden door naast de visie op de ontwerpopgave, ook de belangen vanuit de exploitatie op een overtuigende wijze mee te nemen.

Het ontwerpteam van AGS Architects bestaat naast de architect ook uit technisch adviseurs van Lievense voor de constructie van het gebouw, DWA voor de (zwembad)installaties en DGMR voor bouwfysica en brandveiligheid. Het team heeft in meerdere projecten al met elkaar samengewerkt. In de ontwerpfase gaat het nu eerst om het maken van een voorlopig ontwerp, vervolgens het definitief ontwerp en ten slotte het technisch ontwerp (bestek).

Rob Christenhusz: “Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het vernieuwde sportcentrum in Oldenzaal. Ik ben blij dat we nu ook echt aan de slag kunnen”. Het ontwerpteam gaat de komende maanden het voorlopig ontwerp uitwerken. Uiteraard wordt bij het maken van het ontwerp het gebruikerspanel, met daarin vertegenwoordigers van alle groepen gebruikers, actief betrokken.

Bron: Oldenzaal 7 maart 2019

©Oldenzaal 2019, ontwerp AGS Architects

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *