Aanleg Fietsroute Plus Groningen – Winsum – Aanbestedingsnieuws

Aanleg Fietsroute Plus Groningen – Winsum

Foto: Provincie Groningen

De provincie Groningen organiseert een aanbesteding om een onderneming te contracteren voor de
realisatie van het werk ‘Fietsroute Plus Groningen – Winsum’. Tussen Groningen en Winsum wordt een doorfietsroute aangelegd. Een doorfietsroute is een fietspad dat breder en comfortabeler is dan een gewoon fietspad. Het fietspad tussen Groningen en Winsum is een van de drie gevaarlijkste fietsroutes in de provincie Groningen. Aan beide kanten van de provinciale weg N361 ligt een pad, dat in één richting te gebruiken is. Regelmatig wordt het pad in twee richtingen gebruikt en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Het fietspad is te smal, er is te weinig beschutting, het ligt te dicht langs de weg en fietsers hebben moeite om de N361 over te steken.

De aanbestedding betreft de aanleg van een betonfietspad grotendeels langs het spoor. Het uit te voeren werk is gelegen in de gemeenten Groningen en Het Hogeland
Het werk bestaat in hoofdzaak uit:

  • Grondwerkzaamheden
  • Aanbrengen van betonverharding

De werkzaamheden vinden grotendeels plaats van circa. 1 april 2020 tot 31 december 2020. Een deel van de werkzaamheden vindt later, op een nader te bepalen moment plaats, afhankelijk van de grondverwerving.

Het is de bedoeling dat deze fietsroute doorgetrokken wordt in de stad. Hiervoor wordt een nieuw viaduct over de noordelijke ringweg aangelegd, parallel aan de spoorlijn. De doorfietsroute Groningen – Winsum is een van de maatregelen van de provincie om zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen.

Bron: Groningen bereikbaar en Tenderned 9 december 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/182478

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *