Aanbesteding voor laadpalen in Oost-Nederland – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding voor laadpalen in Oost-Nederland

Foto: © Provincie Gelderland

Er zijn elk jaar enkele duizenden nieuwe laadpalen in de provincies Gelderland en Overijssel nodig. Beide provincies starten daarom een aanbesteding en roepen bedrijven op om zich in te schrijven op een contract voor het plaatsen en exploiteren van laadpalen in de openbare ruimte. Het gaat nu ook om laadpalen voor deelauto’s en laadpleinen, dat is nieuw.

Nu al worden in de meeste gemeenten in Gelderland en Overijssel laadpalen op aanvraag van E-rijders geplaatst binnen een concessie. De huidige concessie, waaraan ruim 40 gemeenten meedoen, loopt in 2022 af. Bij de nieuwe aanbesteding doen méér gemeenten mee. Naar verwachting ongeveer 60. Bovendien gaat het nu niet alleen om het plaatsen van laadpalen ‘op aanvraag’, maar ook op basis van prognoses en via beschikbare gebruiksgegevens van de palen. Zo versnelt men het plaatsen van laadpalen.

De verkoop van elektrische auto’s groeit sterk. Het Klimaatakkoord gaat uit van 1,9 miljoen auto’s op stroom in 2030, op een wagenpark van in totaal 8 miljoen personenauto’s. Daarvoor zijn 1,7 miljoen laadpunten nodig. Let op: een laadpaal kan meerdere laadpunten bevatten, vergelijkbaar met een stekkerdoos met meerdere stopcontacten. Omdat niet iedereen een eigen oprit of garage heeft, zijn er ook voldoende laadpalen in straten en op pleinen nodig. De nieuwe concessie gaat uit van het plaatsen van minimaal 1.000 tot – afhankelijk van de vraag – 3.000 nieuwe laadpalen per jaar. De concessie heeft een looptijd van 3 jaar voor het plaatsen en 10 jaar voor het exploiteren van de laadpalen.

Bent u als bedrijf geïnteresseerd in dit contract? De aanbesteding is gepubliceerd op Tenderned met nummer 327302 Deze link opent een andere website. De inschrijvingstermijn sluit op 1 oktober 2021.

Bron: Provincie Gelderland

1 thought on “Aanbesteding voor laadpalen in Oost-Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *