Aanbesteding derde brug Urk in januari 2019 – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding derde brug Urk in januari 2019

Foto: Urk.nl

Het Urkerland bericht dat na jaren van praten de derde brug over de Urkervaart in Urk in januari 2019 zal worden aanbesteed. Het ontwerp van IPV uit Delft is definitief. Wethouder Post vertelt in Het Urkerland dat de brug geen blikvanger wordt, slechts een verbinding tussen twee woonwijken. Een plek waar je straks wil zijn aldus Post.

Gekozen is voor een brug die het ‘Urker model’ genoemd wordt. Als de brug open staat, ziet een Urker dat het bovenste deel vrij sterk sterk lijkt op een boetnaald. De brug, die nog steeds volgens Het Urkerland, wat wethouder Gerrit Post betreft de naam van Michiel de Ruyter mag gaan dragen, heeft een moderne uitstraling, krijgt naast het wegdeel een fietspad én wandelpad, wordt verlicht worden en geeft ruimte voor recreatie. ,,Als poerder kun je hier straks goed uit de voeten.

Dat moest AN even opzoeken, Poeren is dialect voor peuren, dat u het maar weet. En voor het geval dat ook peuren niet in de dagelijkse vocabulaire zit. Dit is een oude misschien wel de oudste manier om paling te vangen. Niet met een hengel en een haak, maar met een bos wormen.

Bron: Het Urkerland

 

1 thought on “Aanbesteding derde brug Urk in januari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *